Hakkari'de, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, Niğde Ağır Ceza Başkanlığı'na atanan Ağır Ceza Başkanı Hüseyin Uğurlu, Niğde'ye atanan Savcı Halil İbrahim Karga ile Balıkesir'in Erdik İlçesine atanan Savcı Ertan Çubukçu için veda yemeği düzenlendi.


Hakkari Öğretmenevi'nde düzenlenen geceye, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu eşi Rana Alimoğlu, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Hakkari Baro Başkanı Av. Kutbettin Beyazıt, hakim ve savcılar ile adliye çalışanları katıldı.


Yemeğin ardından adliye çalışanları, hazırladıkları çeşitli hediyeleri ataması yapılan Başsavcı Kaya, Ağır Ceza Başkanı Uğurlu, savcılar Çubukçu ve Halil İbrahim Karga'ya verdi. Ataması yapılan Başsavcı Kaya ile hakim ve savcılar plaketini ise Tuğgeneral Sönmez'le Emniyet Müdürü Ergüder'den aldı.


Yapılan konuşmaların ardından davetliler çalınan Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.




Editör: TE Bilişim