Niğde Teknopark organizasyonu ve KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamı ile Niğde Valiliği, Üniversite Rektörlüğü ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde gerçekleştirilen, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında teşvik edilmesini ve başarılı bulunan iş planlarının, modellerinin veya fikirlerinin hayata geçirilmesi amaçlandığı "Niğde’nin Yeni Değerleri İş Planı Ödülü Yarışmasının kazananları belli oldu.

Niğde ilinde yenilik ve teknolojiye dayalı girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, girişimcilik bilincinin yaygınlaştırılması ve başarılı girişimcilerinin desteklenmesinin ana hedef olduğu yarışma sonunda başvuru şartlarını sağlayarak iş planlarını eksiksiz olarak sunan 20 başvuru arasından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren üç başvuru sahibi KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında Niğde’nin Yeni Değeri Ödülü'nü almaya hak kazandı.

"Niğde’nin Yeni Değerleri İş Planı Ödülü Yarışması"nda, birincilik ödülü "RC Aracı Geliştirilmesi ve İmalatı" başlıklı iş planı ile Üniversite Makine Mühendisliği Lisans öğrencisi Harun Varol'un olurken, Çağdaş Çalış, "İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirme Yazılım Uygulaması Geliştirilmesi" başlıklı iş planı ile ikincilik, yarışmacılardan Üniversitemiz Makine Mühendisliği Doktora öğrencisi Ali Altuntepe ise "Grafen Oksit Makinası İmalatı" başlıklı iş planı ile üçüncülük elde etti.

Yarışmada başarı elde edenlere plaket ve çeklerini, Üniversitemiz senato salonunda pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleşen törende, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu takdim etti. Ödül töreninde ayıca KOSGEB Niğde İl Müdürü Niyazi Gücenmez ve Niğde Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rifat Battaloğlu da yer aldı.

Ayrıca "Niğde’nin Yeni Değerleri İş Planı Ödülü Yarışması"na katılanlar, KOSGEB’den 370.000 TL’ye kadar girişimcilik ve 750.000 TL’ye kadar Ar-Ge desteklerinden yararlanabiliyor.

Editör: TE Bilişim