Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal, Niğde’nin en büyük cami olma özelliğini taşıyan Fatih Sultan Mehmet Camisi İstanbul’un fetih yıldönümü olan ve aynı zamanda Ramazan ayının üçüncü günü 29 Mayıs’ta ibadete açılacağını ifade etti.

İstanbul’un fethinin yıldönümünde hizmete gireceğini ifade eden Ünal; “Camimiz 29 Mayıs 2014 yılında temeli atılmış olup Ramazan ayının üçüncü günü ibadete açılıyor.  29 Mayıs bir tesadüf değildir. İstanbul'un fetih yıldönümüdür.  Bu yüzden de camimiz ismini İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’dan almıştır.  Camimizde 99 tane Vitra cam kullanılmış, 12 tane küçük minare kullanılmış, 6 tane Kemer kullanılmış, beş tane küçük kubbe kullanılmış,  dört tane Minare,  üç tane ana kubbeden oluşmaktadır.  Bu da 32 farzı yerine getirmiş ve Allah'ın 99 ismini anımsatmaktadır. Bunlar plan projesi yapılarak uyarlanmıştır. 2014 yılında temeli atılan camimizin çevre düzenlemeleri ve tefriş adları yapıldı. İlimizin en büyük camisi olma özelliğine sahip olan camimiz Ramazan ayının üçüncü günü saat 18,30’da ibadete açılacaktır. Camimiz hem İstanbul’un fetih yıldönümü kutlama programı ve iftar programıyla ibadete açılacaktır. Açılacak olan camimize tüm halkımız davetlidir. Ayrıca Şadırvanımız iki kubbeli 45 adet abdest alma yeri 13 adet tuvalet, 3adet bayan tuvaleti ve 2 adet banyodan oluşmaktadır. Ayrıca ilimizdeki cenaze namazları bu camimizden kalktığı gibi dışarı caminin orada cenaze namazlarında meydana gelen trafik sorunu da çözülmüş olacaktır ” diye konuştu.

Niğde’nin en büyük camisi olan Fatih Sultan Mehmet Camisinin Ramazan üçüncü günü hizmete gireceğini belirten Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal; “ Fatih Sultan Mehmet Camii bin metrekare üzerine oturmuş 3 bin 500 kişilik, 3 ve 6 yaş grubu 3 sınıf yetişkinler için 3 sınıf, iki tane öğretmen odası, bir tane Sevgi mağazamız, bir tane kütüphanemiz, bir tane çocuk oyun odası, bir tane misafirhane, bir tane Sevgi mağazası için yıkama ve ütüleme odası, bir tane misafirhane ve taziye Salonu, gasilhane morg, 4 Minareden, yemekhane ve mutfaktan oluşmaktadır” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim