Niğde'nin en büyük camisi olacak olan Selçuk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camiinin temeli düzenlenen törenle atıldı.



Selçuk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırseverlerin bağışlarıyla yaptırılacak olan caminin törenine, 
Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi,Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Temel atma törenin açılış konuşmasını yapan Selçuk Mahallesi Muhtarı, Selçuk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Ünal, Fatih Sultan Mehmet Camiinin Niğde'nin en büyük camisi olacağını ifade ederek cami hakkında bilgi verdi. Ünal, "Çift minareli, 3 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği üç katlı kapalı alana sahip camimizde hanımlar için mahvel alanı yer alacak. 1830 metre kare iç avlu, 50 kız- 50 erkek öğrenci kapasiteli 2 Kur'an Kursu, konferans, taziye salonu, kütüphane, okuma salonu, sevgi mağazası, camimiz içinde bulunacak" dedi.


Niğde Müftüsü Alaaddin Gülpınar, "çırpına çırpına cami inşaatımızı bu duruma getirenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra gerek Belediye, gerek Cami derneği ve hayır sever vatandaşlarımızın desteğiyle bu mabedi en yakın zamanda açılır. Niğdemiz de özellikle Derbent mezarlığından Üniversiteye kadar alandaki sadece Özbelde camimiz var. Bunun dışında başka bir cami yok. Niğde'nin büyük nüfusu o tarafta cami eksiğimiz var. Bu konudaki çalışmalarımızla ileriki zamanlarda Hastanemiz civarında milli emlak müdürlüğüne ait 3 yerimiz var, orada da en yakın zamanda 2 hayırseverimiz caminin temelini orada atılacağını buradan duyurmak istiyorum" dedi.


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'dan Cami Yapımına Katkı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçte de cami yapımına desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Her zaman olduğu gibi Niğde için gerekli tüm çalışmaların altına imza atan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'ye her alanda hizmet etmeye devam ediyor. Şehirde yaşayanların her konuda ihtiyaçlarına çözüm olmaya devam eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Selçuk Mahallesinde yapımına başlanan Fatih Sultan Mehmet Camiinin temel atma törenine katıldı. Katıldığı temel atma töreninde Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a desteklerinden dolayı Selçuk Mahallesi sakinleri teşekkür ederek alkışlarla karşıladılar.

Fatih Sultan Mehmet Camii Niğde'mize Hayırlı Olsun

Konuşmasına Ramazan Ayını tebrik ederek başlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde'mizin şu an itibari ile en büyük camisi ve ismine yakışır ve yaraşır bir cami olacak olan Fatih Sultan Mehmet Caminin temelini atmak üzere bir araya geldik. Bu caminin yapımına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçecek olanlara da teşekkür ediyoruz" dedi.

Niğde Belediyesi Selçuk mahallesine cami yapılması için arsa tahsis etti

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Cami Selçuk Mahallemizin ve bu bölgemizin önemli ihtiyaçlarından bir tanesiydi. Bundan 2-3 yıl önce başladığımız şehrimizdeki yeni planlama çalışmaları çerçevesinde Selçuk Mahallemizin bu bölgesine 3 bin metreye yakın bir camii arsası tedarik ederek kurulmuş olan derneğe buranın tahsisini Müftülüğümüz aracılığı ile Niğde Belediyesi olarak sağlamış olduk. Sarıköprü ve Ahmetpınarında da başlamış olan camii inşaatımız var. Sarıköprü ve Ahmetpınarına yapılan camilerimizin de arsalarını yaptığımız yeni planlama çalışmalarımız çerçevesinde tedarik ederek Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneklerine bu arsaların tahsisini gerçekleştirerek bu camilerin yapılmasına Niğde Belediyesi olarak start verip ilimizin ibadethane, camii sorununu çözme noktasında, Niğde Belediyesi olarak ciddi manada arsa katkısında bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bunlar geçmişte olmuyordu. Bu gün bu konulara duyarlı bir Belediye yönetiminin sayesinde bu sorunların çözüldüğünü görmeye başladık" şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanlığından yapılacak her yeni cami için 100 Bin TL yardım

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak aldığımız karar doğrultusunda bundan sonra ilimizde başlayacak olan, hangi mahallemizde olursa olsun büyüklüğü ne olursa olsun her camii için minimum 100 bin TL maddi destekte bulunacağız. Bu rakam caminin büyüklüğüne göre artabilir ama aşağı düşmeyecek. Bundan iki yıl önce hükümetimizin yaptığı yasal düzenlemelerle artık belediyeler camilere malzeme yardımında bulunabiliyor. Biz de Niğde Belediyesi olarak yeni inşaatı başlamış olan camilerimize malzeme yardımında bulunacağız. Önümüzdeki günlerde kurulan dernekler vasıtasıyla Sarıköprü mevkiinde de büyük bir camii inşaatını başlatacağız" şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanlığından Selçuk Mahallesinde Cami yapımına büyük katkı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Selçuk Mahallesinde yapımına başlanan Fatih Sultan Mehmet Camimizin arsasını Niğde Belediyesi olarak tedarik ettik ve buranın hafriyatını Niğde Belediyesi olarak büyük ölçüde biz gerçekleştirdik. Beton atım işini yine Niğde Belediyesi olarak biz gerçekleştiriyoruz. Bir başka taraftan da Fatih Sultan Mehmet Caminin mimari projesini ve bir çok camii projesi noktasında da Niğde Belediyesi olarak ücretsiz olarak yerine getirilmesini biz üstlenmiş bulunmaktayız. Tabi ki bu hizmetler belediyemizin görevi bunları bizim yapmamız gerekiyor. Ama yapmadığın zaman da bir cezası yok. Geçmişte yapılmamış kimsenin bir cezai müeyyidesi yok. Ama yaparsan da halka hizmette bir mesafe kat etmiş oluyoruz" dedi.

Yapılan ve yapılacak olan camiler Niğde'mize ve hemşerilerimize hayırlı olsun

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yapılacak olan camilerin, bu camilerimizde görev yağacak din görevlilerimize, ibadet yapacak hemşerilerimize ve Niğde'mize hayırlı olmasını diliyorum. Yine bu camiler içerisinde yapılacak olan ibadetlerin, duaların Cenab-ı Hakk tarafından kabul buyrulmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum. Fatih Sultan Mehmet Camimizin başta Selçuk Mahallemiz olmak üzere Niğde'mize hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederken, dernek başkanımıza, Selçuk Mahallesi Muhtarımız İsmail Ünal'a ve dernek yönetiminde bulunan kardeşlerimize caminin yapımına maddi manevi katkıda bulunan herkese Niğde halkı adına ve Belediye Başkanlığım adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Selçuk Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Ünal ve mahalle sakinleri Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a, cami yapımına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a Selçuk mahallesi adına ve Cami yaptırma derneği adına takdim ettiği plakette, "Fatih Sultan Mehmet Camimize şu ana kadar yapmış olduğunuz ve bundan sonrada yapacağınız tüm katkılardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.




Editör: TE Bilişim