Hizmetlerine hız kesmeden aralıksız devam eden Niğde Belediyesi, Paşakapı, Feridun Zeren caddelerinde yapılan asfaltlama çalışmalarının ardından Bor Caddesi ve Bankalar Caddesinde çalışma başlattı.

 

Asfaltlama çalışmalarına gece gündüz devam eden Niğde Belediyesi, caddeleri alt yapıdan üst yapıya yeniliyor.

 

Her zaman olduğu gibi çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde’mizin adeta görünen yüzü Derbent Mezarlığı Kavşağı. Burada hem orta refüj düzenlemesi hem kavşak düzenlemesi ve hem de asfalt çalışmasını eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Bor Caddesi ve Bankalar Caddesi’ni buraya paralel olarak tamamını asfaltlamış olacağız. Niğde Belediyesi olarak 2012 yılında hem kaldırım düzenlemeleri hem kavşak düzenlemeleri hem de orta refüj düzenlemeleri ve asfaltla ilgili ciddi çalışmalarımız olacak. Niğde’mizin çehresini değiştirecek üst yapıya 2012 yılında ağırlık vereceğiz. Alt yapısını bitirdiğimiz bölgelerimizin yollarımızın tamamını yenileceğiz. Niğde’mizi inşallah düşündüğümüz noktaya getireceğiz. İlimize dışarıdan gelen hemşerilerimiz geldikleri zaman Niğde 20 yıldır hiç değişmiyordu aynı duruyordu ama hakikaten bu yıl değişmiş deme noktasında olacaklarını düşünüyorum. Bu çerçevede çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen belediye çalışanlarımıza ve bu asfaltlama ekibinde bulunan özel sektöre de ayrıca teşekkür ediyorum. Hakikaten iyi bir asfaltlama yapıyoruz. Bu asfalt hem garanti kapsamı içersinde hem de inşallah alt yapıda herhangi bir arıza meydana gelmediği zaman 20 yıl mukavemeti olan bir asfalt çalışması. Bu asfalt çalışması bu nitelikte ilk kez bizim dönemimizde 2011 de başladı bu yılda bu çalışmaları devam ettiriyoruz ve yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 

Hedef 100 bin ton asfalt

 

Çalışmaların son hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Akdoğan; “Geçen yıl 2011 yılında kışın erken gelmesi baharın geç gelmesi nedeniyle geçen yıl Niğde ortalamasının üzerinde bir asfalt kullanımı gerçekleştirdik. 60 bin ton asfalt kullandık ama bizim hedefimiz 100 bin ton. İnşallah bu rakamı bu sene gerçekleştireceğiz. Şunu biliyorum ki Niğde’nin üç katı büyüklüğündeki illerde bile 100 bin ton asfalt rakamı yakalanamıyor. Bu sene hedefimiz 100 bin ton asfalt kullanmak. Buna bağlı olarak ilimizin Derbent Mezarlığıyla Bor TOKİ Kavşağını üç çarpı ikiye çıkaracağız. Bu çalışmayı Karayolları yapacak. Bununla ilgili AK Parti Niğde milletvekillerimizin ciddi desteğini gördük onlara Niğdeliler adına ve Belediye Başkanlığımız adına teşekkür ediyorum. Niğde’nin girişi bu şekilde değişmiş olacak. Yine bunun yanı sıra Eski Terminal’in önünü yani İlhanlı Mahallesi’nden başlayarak İmam hatip Meydanı’na kadar olan bölgeyi de asfaltlayacağız. Bu çalışmamızda Mayıs ayı itibariyle başlayacak. Biz şehir içindeki asfaltlama çalışmalarımızı hem Niğde Belediyesi ekipleri hem de Aydın İnşaat’ın ekipleriyle eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Niğde’mizde önümüzdeki iki yıllık süreçte asfaltlanmamış yol bırakmayacağız el değmemiş nokta bırakmayacağız. Kaldırım, orta refüj, kavşak düzenlemesi ve asfalt çalışmalarıyla ilimizi inşallah bölgemizin en güzel şehri yapacağız” şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim