Niğdeliler İstanbul da büyük bir birlikteliğe imza atarak 14 kurucu dernekle “ İstanbul Niğdeliler Federasyonu’nu “ kurdular. Hedef İç Anadolu illeri ile birleşip Konfederasyon kurmak.

Türkiye’nin birçok ilinde yaşayan çok sayıda Niğdeliler artık bir ve beraber olduklarını simgeleyen derneklerini bir çatı altında toplamaya başladı. Niğde’den çeşitli nedenlerle İstanbul’a giden ve büyük şehre yerleşen Niğdeliler tarafından kurulan dernekler artık yeni bir oluşumu gerçekleştirdiler. İstanbul da ilk aşamada 14 Niğdeli dernek kurucu olarak bir araya gelerek Niğdeliler Federasyonunu kurdular. Federasyona kısa sürede 23 dernek daha katılarak federasyon çatısı altında toplam 37 dernek birleşti.

İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu Niğdeli derneklerinin birlik ve beraberliğinin korunmasını, gelişmesini, İstanbul ve Niğde'deki hemşeriler arasında bağlantı sağlayarak, insanların arasına gönül köprüleri kurmayı, dayanışma ve ortak hareket etme ruhunu ortaya koymayı amaçlıyor.

İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Niğde’de basın temsilcileri ile bir araya gelerek kuruluşun amaç ve hedeflerini kamuoyu ile paylaştı. Öğretmen evinde gerçekleşen kahvaltılı buluşmada konuşan İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Tuğrul Urhan; “ Niğde Dernekleri Federasyonu 14 kurucu derneğin birleşmesi ile kuruldu. Bir çok federasyon birkaç dernekle kurulurken bizim federasyonumuz kuruluş aşamasında bile güçlü kuruldu. Federasyonumuz gençlik ve kadın kollarını da kurmuş bulunuyoruz. Gençlik kolları 50 kişiden fazla bir ekibimiz var. Derneklerimiz de kadınlarımızın da etkinliği öp planda olsun istedik. Çok güzel bir ekip oldular. Geçmiş te büyük bir boşluk var. Üç yıldır teşkilatlanmayı sürdürdük. 2018 yılında teşkilatlanmayı bitirdik. Artı İstanbul bir metropol bu nedenle her ilçemizde bir temsilcilik açmayı hedefliyoruz. “ dedi.

İstanbul Dernekler Federasyonunun diğer büyük şehirlerin federasyonuna farkının onlarda olan metal yorgunluğunun kendilerinde olmaması olduğunu belirten İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Tuğrul Urhan; “ Hedefimiz Niğde, tabi ki birkaç il daha var. Asıl büyük hedeflerden bir tanesi de ilçelerde temsilcilikler açmak. Federasyonun geldiği nokta diğer büyük şehirlerin federasyonlarından bir adım geride olabiliriz ama biz onlara şunu diyoruz onlarda metal yorgunluğu var. Biz de ise genç dinamik profesyonel yeni bir ekip var. 2019 u biz basın yılı ilan ettik. Yeni kapı Niğde günleri için başvurduk. Bizim istediğimiz tarih olursa bunu da gerçekleştireceğiz.” dedi.

Yapılan tanıtım toplantısında İstanbul Dernekler Federasyonunun amacı ve fikirlerinin, devletimizin bölünmez bütünlüğüne inanan, milli ve manevi değerlere bağlı, Niğdeli olma bilincini ortaya çıkarmayı hedefleyen, kültürümüzün tüm ülke çapında tanıtımı, benimsenmesi ve yaşatılması için sosyal alanlarda aktif bir şekilde girişimlerde bulunmak olduğu vurgulandı.

Niğde Dernekler Federasyonu Niğde İl Temsilcisi Zekeriya Kılınç ta yaptığı açıklamasında; “ Genç ve dinamik kadromuzla Niğde'yi her alanda en güzel şekilde temsil etmek, sosyal projelerimiz ile şehrimize fayda sağlamak amacıyla "BİR SEVDADIR NİĞDE" diyerek bu yola çıkmış bulunmaktayız. Siz değerli Niğdeli hemşerilerimizin desteklerinizi bekler saygı ve sevgilerimizi sunarız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah. Allah yar ve yardımcımız olsun. “ dedi. 
 
Editör: TE Bilişim