Niğde’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin bastırılmasının 2'nci yılında demokrasi nöbeti tutmak için Ömer Halisdemir Meydanı’na akın etti.
Niğde Valiliği tarafından organize edilen etkinlikte ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü Şehitlikten başlayarak Niğde Ömer Halisdemir meydanında sona erdi. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İdris Tataroğlu, , AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, şehit Ömer Halisdemir'in ağabeyi Doğan Halisdemir ve kentteki diğer protokol mensupları ile vatandaşların katıldığı yürüyüşün ardından meydanda anma programı düzenlendi. 
Yürüyüş sonrası Ömer Halisdemir Meydanı'nda gerçekleşen Demokrasi nöbetine binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi gazileri, vatandaşları selamladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması meydanda kurulan dev ekranlardan izlendi. 
Ömer Halisdemir meydanında düzenlenen programda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, 2 yıl önce bu saatlerde çok karanlık bir gece yaşandığını ve devlet olarak büyük bir darbe girişimine maruz kalındığını anımsattı.
Bu milletin Cumhurbaşkanını, Başkomutanını, seçtiği liderini ölümüne seven bir millet olduğunu vurgulayan Şimşek, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara, sokaklara yürüdü ve bu hainlere dur dedi. Tankın altına yattı, kurşunlara göğsünü siper etti ve bombalar altında durdu. Sabaha kalamadan onlara gereken dersi verdi ve bu hain teşebbüs akamete uğradı. Millet olarak da tarihte görülmemiş büyük bir destan yazdı. O hainlere karşı büyük bir zafer elde ettik." diye konuştu.
Çok karanlık bir gece yaşadıklarını kaydeden Şimşek, "Devlet olarak ülke olarak büyük bir darbe girişimine maruz kaldık. İhanet şebekeleri milletimizin oylarıyla gelmiş hükümetimizi, cumhurbaşkanımızı görevden uzaklaştırmaya ve dış güçlerin dikta rejimlerini getirmeye çalıştılar. Gözü dönmüş ihanet şebekesi ki bu Milletimizin üzerine bombaları yağdırmaktan geri kalmadılar ve her türlü vahşeti sergilediler. Unuttukları bir şey vardı, bu ülke artık her şeyi sineye çekecek millet değildi. O nedenle cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara meydanlara koştu, tankların altına yatarak kurşunlara siper oldular. Hainlere karşı büyük bir zafer elde ettik" diye konuştu.
Vali Şimşek’in konuşmasından sonra Ahmet Şafak konseri gerçekleşti. Konser sonrası ise Niğde’deki camilerde salalar okundu.
Programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 15 Temmuz Kahramanı Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ağır Ceza Hakimi Osman Soydal, kurum müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.
 
Editör: TE Bilişim