15 Temmuz darbe girişiminde meydana gelen olaylarda şehit olan 240 kişiden 6’sını bağrından çıkaran Niğde’de, vatandaşların demokrasi nöbeti aralıksız sürüyor. Darbe girişiminin 11. gününde de Niğdeliler, Cumhuriyet Meydanı’nı terk etmedi.  Başta Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan olmak üzere Niğde Belediyesinin tüm birimleri de meydanda vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetine ara vermiyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 15 Temmuz’dan bu yana meydanlarda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sabaha kadar demokrasi nöbeti tutuyor. Darbe girişiminin 11. Gününde de, Niğde Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturduğu platformun önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine slogan attı.

BELEDİYE VATANDAŞIN YANINDA
Niğde Belediyesi de 15 Temmuzdan bu yana meydanda toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Niğde Belediyesi’nin hemen hemen tüm birimleri Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak darbe girişimini lanetleyen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Belediyeye ait mobil araçlardan, vatandaşlara, yiyecek ve içeçek sunumu yapılıyor.

DARBEYE KONVOYLU TEPKİ
Bu arada darbe girişiminin 11. Gününde Bor Caddesi’nde değişik araç türlerinden oluşan konvoy darbeye karşı protesto geçişi yaptı. Klasik araçlar, traktörler ve kamyonlardan oluşan konvoy, Türk bayraklarıyla ve klakson çalarak, Paralel Devlet Yapılanmasına tepki gösterdi.

BAŞKAN AKDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR
Öte yandan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğdelilerin 11 gündür demokrasiye sahip çıkmak için sabahlara kadar, Cumhuriyet Meydanı’nda nöbet tuttuğunu belirterek, “Bu şehrin belediye başkanı olarak bu gurur verici tablodan büyük mutluluk duyuyorum. Toplumun her kesiminden vatandaşlarımız burada toplanarak, demokrasiye sahip çıkıyor” dedi.

240 ŞEHİT’TEN 6’SI NİĞDELİ
Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişiminde meydana gelen olaylarda 62’si polis, 5’i asker, 173’ü de sivil olmak üzere 240 kişi şehit olmuş,  bin 535 kişi de yaralanmıştı. Şehit olan 240 kişiden 6’sı da Niğde’de son yolculuklarına uğurlanmıştı. Darbeci general Semih Terzi’yi alnından vurarak öldüren ve girişimin başarısız olmasında büyük pay sahibi olan şehit Astsubay Ömer Halisdemir de Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde son yolculuğuna uğurlanmıştı.
 
Editör: TE Bilişim