VAN'da bulunan Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nın adı değiştirilerek 28 Haziran'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Niğdeli astsubay Erkan Durukan'ın ismi verildi.



Şehidin Manisa'da yaşayan ve Manisa Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak görev yapan eşi Emine Durukan, eşinin isminin, Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'na verilmesiyle ilgili olarak; 'Eşimin isminin bir kışlaya verilmesi ailemize ancak gurur verir. Fakat önemli olan bir daha şehit verilmesin. Şehitlerimizin isimleri birçok yerlerde değer bulsun' dedi. 


'OKULA VERİLMESİNİ İSTEMİŞTİM'


38 yaşındaki iki çocuk annesi Emine Durukan, 'Dönemin Manisa Valisi Celalettin Güvenç, bizi ziyaret ettiğinde kendisinden, eşimin adının Manisa'da bir okula verilmesini istemiştim. Eşim Van'da şehit olduğu için oradaki bir kışlaya eşimin ismini vermişler. Ben de bunu yeni öğrendim. Gurur duydum. Eşim küçük yaştan beri askerliği seviyordu, o nedenle asker oldu. Ben de birlikte yaşadığım sürece hep kendisiyle gurur duydum. Güneydoğu'da görev yaptığında yanında yer aldım' diye konuştu. Eşinin İzmirli değil Niğdeli olduğuna işaret eden Emine Durukan, 'Kendim Manisalıyım. İzmir yakında olduğu için oraya gömülmesini ben istedim. Niğde'ye gömülmesine gönlümüz razı olmazdı. Çünkü çocuklarımla birlikte onu yakınımızda hissetmek istedik. Sıkça gidip kendisiyle hasret gideriyoruz' diye konuştu.

Bor Şehit Verdi... Başçavuş Erkan Durukan Şehit Haberimiz için TIKLAYIN


Şehit Erkan Durukan Toprağa Verildi Haberimiz için TIKLAYIN














Editör: TE Bilişim