Niğde Merkezinde bulunan ve halk arasında İmam Hatip Meydanı olarak bilinen; Ayhan Şahenk Bulvarı, Kemal Ümmi Caddesi ve Esin Erişingil caddelerinin birleştiği güzergâhta yapılan yol çalışmaları aylardır devam ediyor.


Kemal Ümmi Caddesi ve Esin Erişingil Caddesi yol ve kaldırım çalışmalarının son haline gelmesine rağmen halen karanlıkta. Niğde-Bor, Kampüs ve şehir içi otobüslerinin duraklarının bulunduğu bu meydandaki karanlık yayalara ve şoförlere zor anlar yaşatıyor.

Dün akşam 20.00 civarında sırtında bir çuval ile karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı bir kadın ezilme tehlikesi atlattı. Kavşakta trafik polislerinin olmasına rağmen yaşlı kadının yaşadığı korku durakta bekleyenleri de heyecanlandırdı. Neyse ki dikkatli şoförlerin sayesinde üzücü bir olay yaşanmadan yaşlı kadının karşıya geçmesi sağlandı. Bu olay üzerine durakta bulunan vatandaşlar kavşağın çok karanlık olduğunu bu nedenle insanların ve araçları ile seyir halinde olan şoförlerin zor anlar yaşadığını söylediler. Vatandaşlar yetkililerden bu meydandan eski terminal güzergâhına kadar olan yolun bir an önce aydınlatılması gerektiğini karanlıktan dolayı hırsızlık bile olabileceğinden dolayı endişe içinde olduklarını belirttiler.

Niğde’nin ve Niğdelinin sesi olan borhaber.net, yetkilileri bu konuda duyarlılığa davet ediyor.




Editör: TE Bilişim