Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Alparslan Başaran, önceki gün bir kamu kurumunda basın mensuplarına karşı gösterilen tutumun kabul edilemez olduğunu belirterek, yaşananlara tepki gösterdi. 

Niğde’de görev yapar yerel, ulusal gazete ve ajans temsilcileri Niğde Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği girişinde kamera ve fotoğraf makinelerini yere bırak ayrımcılığı olayı protesto etti.

NGC Başkanı Alparslan Başaran önceki gün Niğde Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nde basın mensuplarına karşı kabul edilemez bir uygulamanın yaşandığını belirterek gazeteciler arasında ayrımcılık yapmaya kalkışmanın anlaşılamaz bir tutum olduğunu söyledi. Yapılan bu davranışın meslektaşlar arasında var olan tatlı rekabeti, karşıtlaşmaya kadar götürebileceğinin altını çizen NGC Başkanı Başaran, “Önceki gün yaşanan bir olayın ardından haber yapmak üzere Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine giden gazetecilerden sadece Anadolu Ajansı temsilcilerinin görüntü ve ses kaydı alınmasına izin verilmiştir. Bu olumsuz örnek maalesef ilimizde ilk kez yaşanmamakla birlikte, sadece belirli kişilere görüntü ve ses kaydı yapma izni verilmesi, basın kuruluşları arasında haksız rekabete yol açmaktadır. Basın hürriyetiyle de bağdaşmayan bu tutum, halkın bilgi edinme karşı yapılmış bir girişimdir.” diye konuştu.

Gazetecilerin de diğer kamu görevlileri gibi kamu görevi yürüttüğünü vurgulayan Başaran, “Yetkililerimize bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; “Kamuoyunu oluşturma görevini ifa eden medya mensupları da güvenlik ve kamu görevlileri gibi kamu görevi yapmaktadır. Esasında fiilen kamu görevlerini sürdüren kamu ve güvenlik görevlilerinin kamuoyuna hizmet veren gazetecilere görevleri sırasında yardımcı olmaları gerekir. Ayrıca Anayasanın 28. maddesine göre; devlet, basın ve haber alma özgürlüğünü sağlayacak her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. Üstelik bütün kamu görevlileri de Anayasamızın teminatı altındaki halkın basın aracılığı ile haber alma hakkına saygı göstermesi bilinen bir gerçektir.” ifadelerini kullandı.


 
Editör: TE Bilişim