İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Süreyya Güler; “Anayasanın 72’nci maddesinde vatan hizmeti; ‘Her Türk’ün Hakkı ve Ödevi’ olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti; asker-millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden Türk ulusu için, bir onur vesilesidir” dedi.
 
        Niğde’de “Engelliler Haftası” kapsamında düzenlenen programda askerlik yapamayan engelli gençler temsili olarak bir günlüğüne asker olabilmenin sevincini yaşadı.
 
       Fiziksel ve zihinsel engelleri sebebiyle yaşıtları gibi askerlik vazifesini yerine getiremeyen gençler için gerçekleştirilen programda, 17 engelli Niğde İl Jandarma Komutanlığı’nda askere alındı. Uygulama kapsamında 17 engelli, asker kıyafeti giyerek komutanların gözetiminde eğitim gördü. Eğitimin sonunda askerler için yemin töreni düzenlendi.
 
Yemin törenine Niğde Vali Vekili Polat Kara, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Süreyya Güler, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Koca, PMYO Müdürü Mehmet Karaca, askeri erkan, asker aileleri ve davetliler katıldı.
 
           İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Süreyya Güler yaptığı konuşmada, “Anayasanın 72’nci maddesinde vatan hizmeti; ‘Her Türk’ün Hakkı ve Ödevi’ olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti; asker-millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden Türk ulusu için, bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey, bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. 1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında; silah altına alınmanın mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın, bu hak ve ödevlerini, sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü tertiplemiş bulunmaktayız” dedi.
 
         Askerlere seslenen Binbaşı Güler; “ Askerlik; her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve edeceğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere, kısa da olsa, kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından 17 engelli asker yemin ederken, protokol üyeleri tarafından teskereleri verildi. Teskere olan askerler aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: TE Bilişim