Niğde'de "Adalet ve Hürriyet Hareketi Gönüllüleri" adı altında bir araya gelen vatandaşlar Mısır ve Suriye'deki katliamlar protesto etti.


Niğde Hükümet meydanında toplanan vatandaşlar "Adalet ve Hürriyet Hareketi Gönüllüleri" adı altında Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etmek amacıyla bir protesto düzenlendi.

Grup akşam ve yatsı namazlarını kıldıktan sonran Mısır ve Suriye'deki katliamlarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır'da darbe karşıtı gösteri sırasında vurularak hayatını kaybeden Esma Muhammed el-Bilteci anısına açılan standa ilgi gösteren vatandaşlar duygu ve düşüncelerini anı defterine yazarak ifade etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Şaban Koç, müslümanların adaleti ayakta tutan şahitler olarak sorumluluklarının bulunduklarını belirterek, ortak bir çağrı, ortak bir çığlık yükseltmek için toplandıklarını söyledi.

Etkinlikte Kur'an-ı Kerim'den çeşitli ayetler okundu, dualar edildi. Mısır ve Süriye başta olmak üzere müslümanların gördüğü zülmü anlatan fotoğraf sergisi açıldı. 


Program, 8 Eylül Pazar gününe kadar Hükümet Meydanı'nda devam edeceği bildirildi. 

Editör: TE Bilişim