Geçtiğimiz günlerde Elazığ’da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesine Tarım ve Orman il Müdürlüğü koordinesinde Bor Pancar Ekicileri Kooperatifi, Niğde Elma Üreticileri Birliği ve Edikli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi destekleri ile 1 ton süt ve 5 ton elma gönderildi.

Niğde tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinden toplanan 1 ton süt ve 5 ton elma kamyonete yüklenerek yola çıkan yardım kamyonu Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner Kahraman, Bor Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Abdurrahman Karahan ve Elma Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Atilla Kaplan tarafından uğurlandı.

Niğde Tarım ve Orman İl müdürü Asım Baş, geçtiğimiz günlerde Elazığ ve Malatya illerinde meydana gelen deprem bizleri derinden üzdü. Bizde Tarım il müdürlüğü olarak bir kampanya başlattık ve 1 ton süt ile 5 ton elma toplayarak oradaki vatandaşlarımıza gönderdik. Ülke genelinden Elazığ’a yardımlar yapılıyor. Bizlerde bu çorbada bizimde bir tuzumuz bulunsun istedik. . 82 milyon Türk Milletinin yüreği depremzedelerimizle beraberdi ve bu duyarlılıkları gösterdi. Bu dayanışma ve duyarlılıkları gözlemleyince bir kez daha Türk Milletinin bir ferdi olmaktan gurur duydum. Yüreklerimiz tek yürek olarak attı. Birlik ve beraberlik içerisinde bu sıkıntı ve doğal afeti en az kayıpla atlatmaya çalışıyoruz. Allah bizlere bir daha böyle afetler yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza şifalar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim