Özkan ;  İstenen fidye Öcalan’ın özgürlüğü, başkanlık sistemi, üniter ve laik yapımızın ortadan kaldırılmasıdır.
 
8 Nisan’da Silivri’deki duruşmaya katılmak, tepkilerini ortaya koymak için Niğde’den aralarında CHP, İP, ADD, Eğitim-İş, CYDD ve Harb Malülleri Derneği Niğde Başkanlığı’nında olduğu kuruluşlar Eğitim-İş binasında ortak bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım, Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan, ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek, CYDD Niğde Şube Başkanı Ahmet IŞIK, Türkiye Harb Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız katıldı. 
 
Ergenekon sanıklarına destek vermek için 8 Nisan’da Silivri’ye otobüs kaldıracaklarını belirten temsilciler adına basın açıklamasını Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan okudu.
 
Özkan açıklamasında ; Ergenekon davasında savcı mütalaasını verdi.  Atatürkçü vatanseverlerin neredeyse tamamına ağırlaştırılmış müebbet cezaları istedi. Bu süreç artık bütünüyle tiyatroya dönüşmüştür. Senaryo yazarının Amerikan ve AB emperyalizmi olduğu, kimlerin oyuncu kimlerin figüran olduğu artık her şey ortada. Biz biliyoruz! Vatanseverler,  kurulan tezgâhla rehin alınmışlardır. İstenen fidye Öcalan’ın özgürlüğü, başkanlık sistemi, üniter ve laik yapımızın ortadan kaldırılmasıdır. Tramvay demokratlarının yönü doğrudan Büyük Ortadoğu projesinedir.
 
Genel Kurmay Başkanı terörist diye tutsak edilirken, hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istenirken, 30 bin yurttaşımızın katili olan terörist başı Abdullah Öcalan bugün eğer Yeni Anayasa Çalışmaları kapsamında anayasa uzlaşma masasına oturuyorsa, müzakere denerek Oslo’da-İmralı’da al takke ver külah pazarlık ediliyorsa, Erzincan’da 33 askerimizin şehit edilmesinin sorumlusu Şemdin Sakık tanık olarak ifade verirken, TSK sanık durumunda ve Emekli Orgeneral Işık Koşaner’in tanıklığı kabul edilmiyorsa bu ceza taleplerini, bu orta oyununu asla  tanımıyoruz.
 
Türk Bayrağı açan vatandaşımızın gözaltına alınmasına da, PKK paçavrasını açanın alkışlanmasına da, Türk Milliyetçiliğini ayaklarımızın altına aldık açıklamasına da, Türk Milleti sözcüklerinin anayasadan çıkarılmasını da, yerel yönetimlere özerklik verilmesine,hatta açıkça eyalet sisteminin dillendirilmesine de, ana dilde eğitim isteklerine, genel affa, Hizbullah ve El Kaide militanlarının salıverilmesine de isyan ediyoruz.!
 
 Emperyalizmin temsilcileri,”Eğer Ergenekon ve Balyoz davaları ile bu tutuklamalar olmasaydı açılımı yapamazdık” diyorlar.
Bir gazetenin yayınladığı Abdullah Öcalan ile BDP heyetinin görüşme tutanakları, ülkemize kurulan tuzakları bütün çıplaklığı ile göstermiştir.  Bu tuzak “Yeni Anayasa” adı altında ülkemizin bölünmesi, Cumhuriyetimizin ve laikliğin ortadan kaldırılması, özet olarak Anayasadan Türk milletinin çıkarılması ve başkanlık sisteminin getirilerek, üniter yapımızın ortadan kaldırılmasıdır.
 
Türk milleti olarak buna izin vermeyeceğiz. Türk milletini ayaklar altına almak isteyenler, Büyük Türk Milletinin ayakları altında kalacaklardır.  AKP iktidarı eninde sonunda yıkılacak, gerçek suçlular gerçek çeteler, gerçek mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceklerdir.
 
Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele için Samsun’a çıkışından bir süre sonra, İstanbul Hükümeti tarafından hakkında idam kararı verilmişti. Fakat Atatürk boynunda idam kararıyla Türk Milletini birleştirmiş, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmıştı.
 
Bugün de yapacağımız şey vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bağımsızlığı temelinde bir araya gelmek Atatürk’te birleşmektir.
 
Söz konusu vatandır. Gerisi teferruattır.
 
 Türkiye’ye sahip çıkmak için! Vicdanları isyana çağırıyoruz.
“Müebbet” yazan kâğıtları tarihin çöp sepetine atıyoruz.
Bu duvarlar yıkıldığı zaman, eşsultanların sarayları da yıkılacak.
Bizi açılım ve barış yalanlarıyla kanlı savaşlara sürükleyen bölücüler kaçışacak.
Hem ülkemize, hem de insanlığa güzel günler gelecek.
Ülkemize baharı Silivri duvarlarının önünde getirelim.

8 NİSAN'DA SİLİVRİ'YE!

Yurttaşlarımızı, kitle örgütlerimizi, sendikalarımızı, siyasi partileri göreve çağırıyoruz.
Bu, Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrısıdır!
Barolarımız, Mustafa Kemal’in avukatlarıyla savunma görevinin başına!
Emek örgütleri, direnen işçi sınıfı görev başına!
2B mağduru köylüler, görev başına!
Atatürk Gençliği görev başına!
Cumhuriyet Kadınları görev başına!
Mustafa Kemal’in Askerleri görev başına!
Bir olalım, birlik olalım!
Hep birlikte Ergenekon’dan çıkalım!
 
Silivri’ye gitmek isteyen vatandaşlarımız için iletişim numaralarımız:
 
0 505 768 37 12
0 532 200 39 88
 
Otobüs Hareket Tarih ve Saati:
 
7 Nisan 2013 Pazar
Niğde Belediyesi Yanından Saat 18.00
 
Çeşitli sebeplerden ötürü Silivri’ye gidemeyen tüm yurtseverleri, Silivri’ye gidenleri uğurlamak için Pazar günü saat 18.00’de otobüs önünde hazır bulunmaya davet ediyoruz.
 
 
Basın Toplantısına Katılan Kurum ve Temsilcileri:
 
1.EĞİTİM İŞ Sendikası Niğde Şube Başkanı Timur Özkan
2.CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan
3.İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım
4.ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek
5.ÇYDD Niğde Şube Başkanı Ahmet Işık
6. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi Başkanı
Ramazan Yıldız



Editör: TE Bilişim