Niğde’de 28. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Çelenk töreni sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Niğde Defterdar Vekili Nurettin Akdaş, Niğde Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (MMMO) Başkanı Hikmet Bekil, vergi dairesi müdürleri ve MMMO üyeleri törenden sonra Vali Peynircioğlu’nu ziyaret etti. 

Niğde Defterdar Vekili Nurettin Akdaş, 27 Şubat - 5 Mart tarihlerinin Vergi Haftası olarak kutlandığını ve hafta boyunca Niğde’de vergi bilincini arttırmak için bir takım etkinlikler düzenleyeceklerini anlattı.

Vali Peynircioğlu ise: “devlet vergilerle ayakta duruyor. Bütçenin en önemli bölümünü vergi oluşturuyor. Vergi olmazsa güvenliğin sağlanması, eğitim, sağlık, yol ve ulaşım nereden bakarsanız bakın hiç birinin yapılması mümkün değil. Vergi dairesi müdürlüklerimiz bu anlamda görevlerini ifa ediyorlar. Devlet ile mükellef arasında köprü diye bileceğimiz mali müşavirlerimizde çok önemle görev yapıyorlar. Çünkü verginin doğru şekilde toplanabilmesi açısından çok önemli işler. Mali müşavirlerimiz mükellefinin işini hem de devletimizin işini kolaylaştırıyor.” dedi.
Editör: TE Bilişim