Niğde Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığıyla sürdürdüğü Efendibey kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İmamhatip Lisesi yıkılarak bulunduğu yer meydana dönüştürülecek ve meydanın alt katı otoparka ayrılacak, otoparkın yanından altgeçitle Niğde Evleri’nden gelen yol bankalar Caddesi’ne bağlanacak. 

Niğde’nin Ufuk Projesi olan Kentsel Dönüşüm’de bir yandan binalar yükselirken diğer yandan yol, kavşak ve altyapı çalışmaları da yoğun bir tempoyla sürüyor.

Şehrin çehresini büsbütün değiştirecek projede Niğde evlerinden başlayan 40 metrelik yolun İmamhatip Lisesi’nin yıkılmasıyla yapılacak alt geçitle Bankalar Caddesi’ne bağlanacağını söyleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,’’ Bu sayede hem Niğde Evleri’ne ulaşım kolaylaşarak yürüme mesafesinde gidilebilecek hemde Emniyet Müdürlüğü kavşağındaki trafik yoğunluğu bertaraf edilmiş olacak. Mevcut İmamhatip Lisesini yıkarak meydan haline getireceğiz, meydanın altına katlı otopark yaparken yan taraftan alt geçitle yolu Bankalar Caddesi’ne bağlayacağız. İnşallah bu hizmetimiz Niğde'mize hayırlı olur’’ dedi.

Yeni İmamhatip Lisesi İnşaatı Yüzde 80 Aşamasında
Yeni İmamhatip Lisesinin son derece modern ve günümüz şartlarına uygun olarak inşa edildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan geçici bir süreyle İmamhatip Lisesinin Ahmetpınarı Mevkii’nde eğitim vereceğini ve 2017-2018 eğitim öğretim dönemini orada tamamlayacağını belirtti. Akdoğan, "İmamhatip okulumuzun inşaatı yüzde 80 mertebesine geldi. Kentsel dönüşüm alanı içerisindeki Halil Kitapçı Okulu’nun olduğu yere 32 derslikliİmamhatip Lisesi ve onun yanına 200 kişilik öğrenci pansiyonumuz yapılıyor. Kısmet olursa bu sene sonuna kadar o binanın yapımı tamamlanacak. Son derece modern ve günümüz şartlarına uygun bir İmamhatip Lisesine kavuşmuş olacağız’’ şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim