Elazığ, Fethiye, Aydın, Edremit ve Akçay’da parkomat uygulması yapan Özyıldız adlı firma Niğde’de de ihale sonucu belirlenen caddelerde parkomat uygulamasını başlattı.
 
İstihdama yönelikte önemli bir katkı sağlayan parkomat uygulamasının Niğde de başlatılması trafik yoğunluğunun giderilmesine de katkı sağlayacak.
 
Parkometre uygulamasına başlanıldığını belirten ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak bir müddet önce gerçekleştirdiğimiz ihale ile Niğde’mizin 18 tane ayrı güzergahında parkomat uygulamasına geçildi. Bu uygulama çerçevesinde yapılan ihaleyi Özyıldız ismi altında bir firma kazandı.
İlk 5 dakikası ücretsiz sonraki dakikalar ise ücret tabi olarak parklar gerçekleşecek. Dolayısıyla ilimizin mesai bitim ve mesai başlangıç saatlerinde yaşadığımız trafik yoğunluğunu ya da iki sıra otopark yapılmasının önüne geçmiş olacağız. Hem Niğde Belediyesi bu alanda bir gelir elde edecek hem de Niğde’miz de 40’a yakın arkadaşımız iş imkanına kavuşmuş olacak. Dolayısıyla uzun süredir esnaflarımızın ve hemşerilerimizin bizden bir talebi vardı. Diğer şehirler gibi artık Niğde de artık cadde kenarlarında özellikle kalabalık olan bölgelerde parkomat uygulamasına geçinilmesi yönünde talepler vardı. Yaptığımız çalışma sonucu, halkımızın bu isteğini de bu şekilde yerine getirmiş olduk, hem istihdam imkanı yaratmış olduk ve parkomat uygulamasına geçmiş olduk. Tüm Niğdeli hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerken taşıt sahibi hemşerilerimizin de kısa zaman içerisinde bu uygulamaya alışacağını düşünüyoruz. Niğde’mize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Parkomat uygulamasında ücretler belirli zaman dilimlerine göre belirlenmiş durumda. Park sürecinin ilk 5 dakikası ücretsiz, 5 dakika ve 1 saat arası 1 lira, 2 saat 2 lira ve 3 saat 3 lira ve 5 saatten fazlası 5 lirayla ücretlendirilmiş olacak.  
 
Uygulamanın gerçekleştirileceği cadde ve sokaklar,  Dr. Sami Yağız Caddesi, Ayhan Şahenk Bulvarı, Emin Erişingil Caddesi, Paşakapı Caddesi, İstasyon Caddesi, Elhacımahmut Caddesi, Lise sokak, Selçuklu Caddesi, PTT Sokak, Şerifali Sokak, Sağlık Sokak.
 
 









Editör: TE Bilişim