UNESCO tarafından kabul edilen 18 Mayıs “Müzeler Günü” nedeniyle Niğde Müzesinde düzenlenen, Milli değerlerimiz ile kültür varlıklarımızın korunması ve tanıtılması, saklanarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla toplantı tertip edildi.

 

Toplantıya Vali Âlim Barut’un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Sami Vural, Niğde Müze Müdür Vekili Fazıl Açıkgöz, Niğde Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Mehmet Ekiz ve Öğrencileri katıldı.

 

Vali Âlim Barut konuşmasında şunları söyledi; “8 bin yıllık yerleşim alanı olan Niğde’mizin çeşitli kültürler gelmiş-geçmiş ve bu güne de aktarılan kültür değerleri var. İşte müzede bu kültür değerlerinin toplandığı bir yer, bizim kültür hafızamız. Hafızası olmayan bir insan, hafızası olmayan bir toplum nasıl tesadüfî hayatını sürdürürse müze olmasaydı bizde bu hafızamızdan yoksun olacaktık ve geçmişimizle bir anlamda bağımız olmayacaktı. Dolayısıyla müze olmamasını düşündüğüm zaman çok büyük bir boşluk hissediyorum. Yani müzenin varlığı ve bu şekilde hayatiyetini devam ettirmesi bizim kültür varlığımız açısından bugünkü yaşantımız açısından çok önemli.

 

Dolayısıyla burada gayret gösteren tüm arkadaşlarımıza başta Müze Müdürü ve ekibi olmak üzere herkese teşekkür ediyor, Niğde halkını müzemizi ziyarete davet ediyorum” dedi.

 

Konuşmalardan sonra müzede bulunan resim sergisini gezen Vali Barut Sanat Tarihi Bölümü Öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


 

Müze Niğde'de Yok mu?  TIKLAYIN

 

 

Editör: TE Bilişim