Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami Düşünce Kulübünce, "Mevlid-i Nebi" konulu program düzenlendi. Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923'te gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim tilaveti ile davam etti. Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık tarafından “Hz. Peygamber ve Aile” konulu konferans verildi.

İl Müftüsü Şık konuşmasında; Peygamber Efendimizin aile yaşantısı, ailesine ve çevresine karşı örnek davranışlarına değindi. Ayrıca günümüz aile yapısı ve yaşantısı, gençlik ile gençliğin yaşadığı problemler ve çözüm noktalarının yanı sıra güncel dini meseleler hakkında da önemli bilgilere yer verdi.

Konferansın ardından Müftülüğün Türk Tasavvuf Musikisi Korosunca icra edilen birbirinden güzel eser dinletileriyle program sona erdi. Programa, Belediye Başkanı Vekili, Rektör Yardımcısı, Dekan Yardımcıları, idari ve akademik kadronun yanı sıra vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: TE Bilişim