Niğde'de gönüllü bayanlar ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi. Niğde şadırvan karşısında düzenlenen kermese Niğdeli hayırseverler ilgi gösterdi. Niğde' de okuyan öğrenciler için yapılan kermesten elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Kermesi düzenleyen Niğde Köyleri yardımlaşma dayanışma kültür dernek başkanı Yahya yılmaz: Hadisei şerifte buyrulduğu gibi Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple allahta onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. kim bir müslümanın kusurunu örterse, allahta kıyamet günü onun kusurunu örter.

Yılmaz: “Öğrenci olmak zor. Hele birde ailesinden uzak olup da ailesinin durumu iyi olmayanlar için daha da zor. Günlerce harçlıksız dolaşan ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler var. Bizler de bir gurup hanım arkadaşla durumu iyi olmayan öğrenciler için bir kermes düzenledik. Katkıda bulunan ve bulunacak herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kermese katkıda bulunan Niğdeli esnaflardan Hikmet Yüksel, “Eğitim için atılan bütün adımlar ülkeye hizmet olarak geri döner. Hanımların bu özverili çalışmaları ile bir çok gence sahip çıkılmış oluyor. Bizler de Niğdeli esnaflar olarak bu tür faaliyetlere destek oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Gönüllü ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği ve ev yapımı pasta börek, dolma çeşitleri, gözleme, mantı, tatlılarda yer alıyor. Ahi paşa mahallesi Şadırvan yanında devam eden kermesimiz 29-kasım 21 aralık tarihleri arasında açık kalacak. 










Editör: TE Bilişim