AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenlenen 'Kardeşlik İftarı' Niğde'de de Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.



 
AK Parti'li belediyeler tarafından tüm Türkiye'de düzenlenen 'Kardeşlik İftarı' Niğde'de de Belediye Başkanlığı ve AK Parti Niğde İl Başkanlığı koordinesinde yapıldı.

 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Niğde ziyaretinde öncelikle Alaaddin Camiinde kıldığı namazın ardından, Belediye Başkanı Akdoğan ve İl Başkanı Özdemir ile birlikte Niğde Kalesinde iftar saati hazırlığı yapan vatandaşlarla selamlaştı.

 
Yetimler için düzenlenen iftar programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Özkan, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık  katıldı.

 
Yetimler bizim kültürümüzde önemlidir

Yetimler için düzenlenen Kardeşlik İftarında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay; "İslam işbirliği teşkilatının bir duyurusu ile her Ramazan ayının 15. gününü dünya yetimler günü olarak anmak zikretmek ve onu bu şekilde idrak etme yönünde bir gelenek başlatıldı. Bu Ramazan ayının anlamına son derece uygun bir durum. Ramazan ayında oruç tutmanın bir anlamı varsa eğer o anlam her şeyden önce kendinizin dışında aç olabilecek insanlarla duyabileceğiniz diğer gamlıktır. Yani onlarla hemdert olmaktır. Onlarla empati kurabilmektir. Onların derdini kendimize dert edinmektir. Kendi egoist çerçevenizin dışına çıkabilmenizdir Ramazan ayı. İhtiyaç halindeki insanları hatırlamak onlara el uzatmak, onlarla hemhal olmak ve bilhassa yetimlerle birlikte olmaktır. Yetimler bizim kültürümüzde önemlidir. Bir defa Peygamber Efendimiz öksüz ve yetim büyümüş. Dolayısı ile öksüz ve yetim büyümüş olmak dolayısı ile dinimizin özünde, Kuran-ı Kerim'in özünde özellikle  inen ayetlerinin büyük bir çoğunluğu yetimlere önemli vurgularla doludur. Yani o insanlardır ki yetimlere sahip çıkarlar. Yetimlere sahip çıkmayan insanlar şiddetle kınanır. Yetim malını yiyen insanlar şiddetle kınanır. Yetimlerin malına dikkatle en iyi şekilde yaklaşmak gerekiyor. Ancak onların hayrına onların olur ki çocuk belli bir yaşa gelinceye kadar onun menfaatine olmak üzere kuşkusuz onun varlığı değerlendirilir. O şekilde bir cevaz vardır ama onun dışında yetim hakkı yemek, yetim malı yemek dinimizde en fazla kınanan zulüm çeşitlerinden bir tanesidir" dedi.


AK Parti yönetimi Sosyal Politikalar anlamında devrim yapmıştır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay; "AK Parti Belediyeleri Sosyal Belediyeciliğin çok iyi örneklerini veriyorlar. İnşallah mükemmele doğru gidelim diye söylüyoruz bunu. Mutlaka en iyisinin daha iyisi vardır. Geçmişe kıyasla bunları söyleyebiliriz. Sosyal Politikaların, kendine yardım edemeyecek durumda olan insanlara yardım etme noktasında sosyal politikaların en iyisini yapmaya çalıştık şimdiye kadar. Sosyal Politikalar dediğimiz zaman muhtaç durumda olan insanların kimseye muhtaç olmadan yani ele güne muhtaç olmadan devlet güvencesi altında belli haklarına kavuşmaları, insan olmak vasfıyla herkes diğer insanlarla eşit şartlarda yarışma hakkına sahip olması gerekiyor. Bazı insanlar Cenab-ı Allah tarafından farklı şekillerde, belki de bizim için, diğer insanlar için imtihan olmak üzere farklı şekillerde yaratılmışlardır. O insanlara diğer insanların yaklaşımı o toplumun kalitesini ortaya koyacaktır. Biz tabi ki her şeyin devlet kanalıyla, 12 yıldır devleti yöneten AK Parti yönetimi Sosyal Politikalar anlamında devrim yapmıştır. Yani engelliler için yapılan düzenlemeler. Bir takım muhtaç durumda olan insanlara verilen yardımların dışında düzenli yardımlar. Ev bakım şeklinde yapılan düzenlemeler, Sosyal Politikalar Bakanlığı uhdesinde yapılmakta olan düzenlemeler. Ayrıca Sağlık Bakanlığı bünyesinde, sağlık hizmetleri noktasında bakarsanız o da ayrı bir kalem. Bütün bu hizmetler bizim Sosyal Politikalar noktasında nasıl bir yaklaşım içerisinde olduğumuzu yeterince gösteriyor" şeklinde konuştu.


Babanın bıraktığı boşluğu şefkat elleri doldurmalı

Yetim olarak büyümenin zorluğunu yetim büyüyen bilir diyen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; "Biz bir duvar oluşturan tuğlalar gibiyiz fert fert. Bir oluruz, yan yana oluruz aşılması güç duvar gibi oluruz. Duvar gibi kuvvetli oluruz. Zenginimiz fakirimize yardım eder, ihtiyaç sahibine yardım eder. Fakirimiz, fukaramız, gurabamıza yardım eder. Daha önemlisi de yetimimize yardım eder. Dünyadaki kader çizgisinde belki de en zor olan konulardan birisi hayata gözünüzü açtığınızda annesiz ve babasız gözünüzü açmaktır. Yetim olarak dünyaya gözünüzü açmaktır, babanın olmamasıdır. Çünkü 18 yaşına gelinceye kadar bizim nefes kadar, su kadar ihtiyacımız olan başımızı okşayacak, dar zamanımızda arkamızda duracak bir babanın varlığıdır. Eğer baba yoksa çocukluk yıllarında ayakta nasıl durulabilir. Çok zordur. Zor bir durumdur, zor bir imtihandır. Ama o yetimin başını birileri okşamalı. Babanın bıraktığı boşluğu bir takım şefkat elleri doldurmalı, merhamet doldurmalı. Sevgi doldurmalı. Yetimimize yardım etmeliyiz. Dulumuza sahip çıkmalıyız" dedi.

Yetimlerle birlikte olmak çok önemli
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; "Dünya tarihi bize şunu göstermiştir ki, gerçekten yetimler büyük adam olmuşlardır genellikle. Büyük adamlar yetimler arasından çıkmıştır genel itibari ile. Yetimimize sahip çıkma noktasında Dünya Yetimler Gününde Belediyemizin organize ettiği, değerli Genel Başkanımızın katıldığı, ildeki ilin eşrafının, ili yönetenlerin katıldığı böyle bir faaliyet böyle bir organizasyon yüz akıdır. Umut vericidir. Yetimlerle yan yana gelebilmek, onların başını okşayabilmek, onlara sevgi ve merhametle bakabilmek, şefkatle bakabilmek, hemhal olabilmek, bir olabilmek beraber olabilmek çok önemliydi. Böyle bir organizasyona imza atan Belediyemize ve buna yardım eden kişi ve kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yetimler Türkiye genelinde 'Kardeşlik İftarında' buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanımız Prof. Dr. Yasin Aktay'a katılımlarından dolayı teşekkür eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ramazan ayımızın tüm hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını bir kez daha Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum. Niğde Belediyesi olarak, AK Partili Belediyeler olarak Türkiye genelinde yetimlerimizle ilgili bir iftar programı var. Tamamen Genel Merkezimizin öngörüsü ile bu programlar gerçekleşiyor. Bizim iftar programımıza da Genel Merkezimizden Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanımız Prof. Dr. Yasin Aktay hocamız eşlik etti. Tüm Niğdeliler adına, Belediyemiz adına kendisine teşekkür ediyorum. Daha önce de davetimiz üzerine Niğde Belediyesi Şehir Konferansları çerçevesinde hem siyaset akademisi çerçevesinde Niğde'ye iki kez gelmiş idi" dedi.

Belediye olarak yaptığımız iftarların en önemlisi

Yetimler için düzenlenen iftar programının belediye olarak yapılan en önemli iftar programı olduğunu belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yetimlerimizle iftar yapmak, beraber olmak, yetimlerimizle hemhal olmak, yetimlerimizin başını okşamak, onları anmak büyük sevaplardan bir tanesi. Yine böyle bir programla bir araya gelmekte Ramazan ayının feyzinden faydalanmak yararlanmak açısında da önemli bir iftar programı olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak yaptığımız iftarların en önemlisi olduğunu söyleyebiliriz. Yetimliği yaşayan bilir sözünü söyleyebiliriz. Ama yetimlik zor, bir kişinin annesi yoksa babası yok demektir. Babası yoksa annesi de yok demektir. Her ikisinden biri yoksa diğeri de yok demektir. Aile çatısı çatlamışsa, göçmüşse o çocukluk hayatı büyüyen, yaşayan kişiye zehir olur. Bu durumu onlara ne kadar az hissettirirsek, ne kadar az fark ettirirsek, yetimlerimizin ne kadar gönlünü alarak, gönlünü hoş tutarak ve sıkıntıya düşmeden onlara sahip çıkarak topluma kazandırılmış bir fert oluşturarak onlara faydalı olursak o kadar hayır işi yapmış oluruz. Bu programları Belediyeler olarak artırmak ve Sosyal Belediyecilik adına da farklı ivmeler kazanarak hedefe yolumuza devam etmemiz gerekir" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim