Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Başkanlığında Niğde Belediyesinde gerçekleştirilen 'Kaldırım İşgali' konulu toplantı, oda başkanlarının ve iş yeri sahiplerinin katılımı ile gerçekleştirildi.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında oda başkanları ve iş yeri sahiplerinin katılımı ile gerçekleştirilen 'Kaldırım işgali' konulu toplantıda kaldırımların işgal edilmesinin yasaklanması kararı alınarak, 20 Mayıs 2014 tarihinden sonra kaldırımı işgal eden esnaf ve iş yerlerine cezai işlem uygulanacak.


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Harun Dikici, Rıfat Özkan, Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ve Manavlar Pazarcılar Oda Başkanı Erdoğan Aykin, Niğde Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Bekir Mumcu, Elektrikçiler Oda Başkanı Ümit Yörükoğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, Şoförler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa, Niğde Ticaret Borsası Sacit Koç, Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil, Sobacılar ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Musa Ceylan, Kasaplar ve Fırıncılar Oda Başkanı Murat Yenel, Bakkallar Odası Başkanı Şinasi Göktepe, Demirciler ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Turgut Taygur, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, Mavi AVM sahibi Murat Demiray,  ÖZMAR Market sahibi Necip Şahin, Kardelen Market sahibi Nurettin Vural, Yıldız AVM sahibi Sabiha Erdoğan, Okyanus AVM sahibi Ahmet Gökçe, Özden AVM sahibi Yaşar Özden, Hacı Özden, Elit Beğendim Market Musa Koca, Bizim market Mahmut Kirazcı, Beğendim Ltd. Şti. Recep Akparlar, Bizim Toptan Satış Mağaza A.Ş sahibi Metin Savucu katıldı.


Kaldırım işgallerinin önüne geçmek istiyoruz


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Dükkanın içinde kullandığı metre kareden fazla kaldırım ya da yol işgali yaparak insanlar ticaret yapmaya çalışıyor. İki hafta önce Valilikte bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıya Valimiz Başkanlık yaptı, Garnizon Komutanımız, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcımız başta olmak üzere tüm bürokratlarımız büyük ölçüde katıldı. İl trafik komisyonu kaldırım işgalleri ile ilgili bir karar aldı. Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuda istekleri var. Kaldırım işgallerine son vermek istiyoruz. Oda Başkanlarımızla bir toplantı gerçekleştirerek kaldırım işgali konusunda kesin bir sonuca birlikte karar vermek istedik. Sonuçta bu memlekette esnaflar hepimizin esnafı hepimiz esnaflarımızdan alışveriş yapıyoruz. Hepimiz bu şehirde kazanıyor, bu şehirde harcıyoruz. Bizim amacımız bu şikayeti, hoş olmayan görüntüleri ortadan kaldırmak. Kaldırım işgallerinin önüne geçmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili kesin kararlıyız. Sonuç itibari ile Valilik, Emniyet, Adliye ve hemşerilerimiz de kaldırım işgallerinden ciddi manada rahatsız. Belediye olarak bu konuyu bize dile getiriyorlar bu konudan biz de rahatsızız. Esnaf Odalarımıza bağlı tüm odalarımız ve tüm odalarımızdan biz kaldırım işgali sorununu çözme noktasında destek bekliyoruz. Marketlerimizden destek bekliyoruz. Toplantıya katılan oda Başkanlarımızın görüşü doğrultusunda ortak bir nokta bularak birlikte hareket edelim diye düşündük. Oda Başkanlarımız kaldırım işgali konusunda sorumlu olduğu esnaflara bu konuyu dile getirirse esnaflarımızı kaldırım işgali konusunda alınan karardan haberdar etmiş oluruz.  Önümüzdeki günlerde sorun oluşmasını istemiyoruz. Zabıtamıza bu nokta da fiili bir müdahale olursa derhal Cumhuriyet Başsavcılığı işlem yapacak. Cumhuriyet Başsavcısı, Vali Bey ve ilimizin Milletvekilleri bu iş üzerinde çok duruyorlar" dedi


Bu şehri beraber yöneteceğiz


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Diyalog içerisinde olup sorunlarımızı beraber çözeceğiz. Bu şehirde hepimiz satıyoruz hepimiz sattığımızdan kazandığımızı yine bu şehirde harcayan insanlarız. Bu şehir bizim. Amacımız hiç kimseyi mağdur etmek değil. Hiç kimseyi yok saymak değil. Oda başkanlarımızın hepsi birer yönetici birer idarecidir. Oda Başkanlarımızda yerel yönetimin bir parçasıdır. Bu şehri beraber yöneteceğiz, beraber idare edeceğiz" şeklinde konuştu.


Yol ya da kaldırım, genişliğine bakılmaksızın kaldırım işgaline son


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Toplantıya katılan Oda Başkanlarımızın genel görüşü hangi mahallede olursa olsun yol ya da kaldırım genişliğine bakılmaksızın kaldırım işgallerine son verilmesinin iş yeri dışında olan malzemelerin tamamının içeri alınması noktasında genel kanaat var. Bu uygulamayı gerçekleştirmek için çalışacağız" dedi.




Editör: TE Bilişim