Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun son toplantısında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 22.05.2020 tarihli ve Pandemi Dönemi Ölçme Değerlendirme İlkeleri konulu yazısında yer alan dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilere yönelik çözümlerin üretilmesi konusunu gündemine alındı.

Online bağlantı yolu ile gerçekleştirilen toplantıda, üniversite öğrencilerinin ve Niğde’de ikamet eden diğer üniversite öğrencilerinin, uzaktan eğitim kapsamında yapılacak olan çevrimiçi sınavlarına kesintisiz katılabilmelerini sağlamak için merkez yerleşkesinde yer alan bilişim alt yapısından ve kütüphane imkanlarından, Üniversite Koronavirüs Önlemlerini Değerlendirme ve Bilgilendirme Komisyonunun alacağı kararlar doğrultusunda istifade edebilmelerine oy birliğiyle karar verildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, eğitimde imkan eşitliğinin sağlanması için kendilerine düşen görevi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın, Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılı dönem sonu sınavlarının yüz yüze gerçekleştirilmemesi, bu sınavların da dönem içinde olduğu gibi çevrimiçi dijital imkânlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılmasına ilişkin kararları kapsamında, biz de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak hem kendi öğrencilerimize hem de Niğde’de ikamet eden diğer üniversitelerimizin öğrencilerine elimizdeki imkanları sunacağız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarının devamında, gerekli tedbirlerin alınmasının ardından sunulacak bu imkanlardan, Niğde’de bulunan üniversite öğrencilerinin gönül rahatlığıyla faydalanabileceğine de vurgu yaparak, “Ülkemizde ve tüm dünyada etkisini hissettiren Covid-19 pandemisi tamamen ortadan kalkmadığı sürece Üniversitemiz Koronavirüs Önlemlerini Değerlendirme ve Bilgilendirme Komisyonunun belirlediği tedbirler uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar sözlerini, “Üniversitemiz öğrencilerine uzaktan eğitim sürecinde başarılar diliyor, pandemi sürecini en iyi şekilde atlatarak güzel günlerde kendileri ile yeniden yüz yüze görüşmeyi bekliyoruz” ifadeleri ile sonlandırdı.

Üniversite öğrencilerinin ve Niğde’de ikamet eden diğer üniversite öğrencilerinin kendilerine sunulan kütüphane ve bilgisayar laboratuvarı hizmetinden istedikleri zaman diliminde faydalanabilmek için https://soft.ohu.edu.tr/basvuru/ adresinden rezervasyon işlemlerini yapmaları gerekiyor. Ayrıca öğrencilerin çalışma alanlarında işletilecek kurallara uyması önem arz ediyor.

Editör: TE Bilişim