Cumhuriyetin 93 Yıl kutlama etkinliğinde CHP Niğde İl Örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı Yürüyüş etkinliğinde bulundu.


Yürüyüşe CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İl Başkanı Erhan Adem, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya, Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Niğde İl Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve yoğun halk katılımda bulundu.


Niğde’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi gösterilerinin ardından CHP Niğde İl Örgütü tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı müzik eşliğinde yapılan yürüyüşe, ellerinde meşaleler ve Türk Bayrağı taşıyan binlerce kişi katıldı. Niğde Derbent Şehitliği önünde akşam 19.00’da başlayan Fener Alayı yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Araçlarla katılan gruplar da korna çalarak yürüyüşe destek verdi.


Niğde Şehitliği önünde Atatürk Bulvarı üzerinde başlayan, Dr. Sami Yağız Caddesi güzergahından Şehit Halisdemir Meydanına kadar yürüyen kalabalık, ellerinde Türk Bayrakları, meşaleler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özdeyişlerinin yer aldığı pankartlar taşıdı. Cadde boyunda esnaf ve vatandaşlar ellerinde bayraklarla 10. Yıl Marşı ve okunan marşlara destek verdiler.


Şehit Ömer Halis Meydanında toplanan Fener Alayı Yürüyüşü katılımcı vatandaşlar Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından günün anlam ve önemine değin konuşmalarda bulunuldu.  


CHP Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya bir konuşmada bulundu. Başkan Sakarya konuşmasında; ”Niğde’mizin dört bir yanından Aktaş’tan Gölcükten, Bor’dan, Ulukışla’dan, Çamardı’dan, Altunhisar’dan bu büyük buluşmaya katılan yiğit demokrat devrimci vatandaşlarımızı büyük saygı ve sevgi ile selamlıyoruz. Bir büyük bahçenin rengarenk çiçekleri gibi el ele kol kola yaşamak zorundayız. Bu iktidar bayramlarımızı yasaklasa da biz bu bayramları Atatürk’ten aldığımız emirle her zaman kutlayacağız. Bu meydanda ne ezilen ne ezen insanca hakça bir düzen diyen Bülent Ecevit’in sesi var. Bu meydanda namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça……diyen Milli Şefimiz İsmet İnönü’nün sesi var. Bu meydanda Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır.  Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sesi var. Hepinizi sevgiyle saygıyla karşılıyorum. Katılımlarınız için teşekkür ediyoruz” Dedi.
 
Dostlar biz cumhuriyetiz. Biz Demokrasiyiz. Biz Mustafa Kemaliz. Bu ülkenin geleceğinde Cumhuriyetin ne varlığını yok ettiririz, ne de bu vatana göz dikenlere bu ülkeyi böldürürüz.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında” Değerli hemşerilerim hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bugün Cumhuriyet Bayramı. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin gençleri bugün yine bayram kutlamasını coşkuyla yaşama geçiriyorlar. Hepsinin gözlerinden öpüyorum.


Dostlar biz cumhuriyetiz. Biz Demokrasiyiz. Biz Mustafa Kemaliz. Bu ülkenin geleceğinde Cumhuriyetin ne varlığını yok ettiririz, ne de bu vatana göz dikenlere bu ülkeyi böldürürüz. 
İyi ki varsınız. Hepinizin alınları ve gözlerinizden öpüyorum. Yolunuz aydınlık olsun. Yolunuz Cumhuriyet olsun. Yolunuz Atatürk olsun” Dedi.


CHP İl Başkanı Erhan Adem konuşmasında;” Sevgili Niğdeli hemşerilerim. Değerli Niğdeliler. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Siz Anadolu'nun cesur yüreklerisiniz. Hiçbir şeyden korkmayan cesurca mücadele eden her zaman canını kanını isteyerek, feda ederek veren bir milletin topluluğuyuz biz. Bu gün imkansız gibi görünen, çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilmiş en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 93.Yılını milletçe gururlu coşkuyla kutluyoruz. Aziz şehitlerin acılarını, kahraman Gazilerimizin fedakârlıklarını yüreğimizde hissediyor. Bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyetinin Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk devleti olarak ilelebet yaşatacağımızı biliyoruz. Türk Milleti şanlı geçmişini bilerek onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen gerici ve bölücü yıkıcı tehditlere karşı ulusumuz her zaman Cumhuriyetimizi korumuştur, korumaya devam edecektir. Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet değerleri sonsuza değin yaşatılması herkesin vazife sorumluluğudur. Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşulda ne olursa olsun sahip çıkıp, kardeşliği din, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminlidir.93 Yıl önce yaşananlar bizlere bu günümüzü armağan eden zaferiydi. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ve ancak bir o kadar da gurur vericidir. Bizler bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselterek neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı ve emanetçileri olduğumuz miladı bizden sonrakilere çok iyi sahip çıkmak, çok iyi koşullar altında teslim etmeliyiz. Milletçe duygu belleğimizin coşkuyla tezahür ettiği bu gün Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü fazla kenetlenme ve milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün bizi Millet yapan yüksek değerlerin daha yüksek sesle seslendirileceği, geçmişte olduğu gibi tek ses olarak haykırılacağı el ele gönül gönüle geleceği daha güvenle bakılacağı bir gündür bu gün. İnanıyoruz ülkemiz çağdaşlaşma hedefleri doğrultusu yolunda insanımız bilimde sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük mesafe kat edecek, elde edilen bu başarılarla Cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız. Cumhuriyetin 93.Yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, kahraman şehitleri, Niğdeli Şehidimiz Ömer Hasdemir’i ve gazilerimizi gönül borcuyla saygıyla anıyor. Sevgili vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını Niğde İl örgütüm adına tekrar kutluyorum” Dedi.


Niğde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı, konuşmaların ardından katılımcıların ellerinde ki bayraklar ve fenerlerle hep birlikte okunan marşlarla meydanı dolduranları coşturdu.

 
Editör: TE Bilişim