Niğde'de  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu  ve bazı sendikalar Niğde Kent  Meydanında 8 Mart Emekçi  Dünya Kadınlar Günü nedeni ile  basın açıklaması yaptılar.

Niğde Kent Meydanına gelen platform, sendika ve parti temsilcileri 8 Mart Emekçi Dünya Kadınlar Günü nedeni ile basın açıklamalarını  yaptılar. Kadın cinayetlerinin, kadına şiddetin kınandığı açıklamalar sırasında sık sık sloganlar atıldı. Okunan basın açıklamalarının ardından meydanda bulunan grup yürümek istedi. Ancak Niğde Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü  yürüyüş için izin alınmadığını, Yürüyüş için Valilik izni olmadıkça yürüyüşe izin veremeyeceklerini açıkladı. Bunun üzerine oturma eylemi yapan kadınlar yürüyüş izni vermeyen polise tepki gösterdiler.

NİĞDE’DE GALASARAYLILAR YÜRÜYOR, KADINLAR YÜRÜYEMİYOR

 

Protestocu kadınlar, ülkemizde kadın cinayetleri artıyor, kadına yönelik şiddet hız kazanıyor, önlemler alınmıyor bu konu temelli bir yürüyüş yapalım diyoruz izin verilmiyor. Ama bir Galatasaray, Fenerbahçe maçı sonrası yollar kesiliyor, kaldırımlar işgal ediliyor, saatlerce marşlar söylenerek yürüyüş yapılıyor burada izin sorulmuyor ama böylesi önemli bir toplumsal konuda yürüyüşe izin verilmiyor. Buda devletin kadın sorunlarına bakış açısını gösteriyor şeklinde konuştular. 

Diğer yandan, Niğde'de 8 Mart Emekçi Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bazı partiler, milletvekili aday adayları çeşitli etkinlik yaptı. MHP Kadınlar Kolu kadınlara yönelik eğlence programı yaparken, MHP'den milletvekili aday adayı Servet Yüksel  kadınlara çiçek dağıttı ve günlerini kutladı. Servet Yüksel; 
8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.'dedi. CHP Milletvekili Aday Adayı Sevgi Özbek ise beraberinde bir çok partili kadınlar ile birlikte Niğde Kent Meydanında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında hükümetin kadına bakış açısını ve politikalarının sert bir dille eleştirdi. 



Editör: TE Bilişim