Niğde’de fahri trafik müfettişi olmak isteyenlerin Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri istendi.
Niğde’deki  tescilli motorlu araç sayısının artması nedeni ile Niğde’de dâhilinde faaliyet gösteren müfettiş sayısının eksik olduğu tespit edilmesi üzerine fahri trafik müfettişliği müracaatları açıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Kara Yolları Trafik Kanununun Ek-6. maddesine istinaden; Trafik güvenliğini sağlamak, ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, trafiğin denetiminde ve yönetiminde sorumlu polisimize yardımcı olmak, sürücülerin her yerde ve her zaman denetlendiği intibaını vermek, toplumuzun maddi ve manevi varlığını tahrip eden trafik facialarını asgari seviyeye indirmek, trafik kural ihlali yapan sürücüler hakkında trafik suçu tespit tutanağı düzenlenmesi ve bu tutanağın ilgili trafik birimlerine teslim edilmesine yönelik olarak ilde kayıtlı toplam motorlu araç sayısının binde ikisi oranında Fahri Trafik Müfettişi görevlendirebileceğine dair 01.05.1997 tarih ve 22976 sayı ile Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği yürürlüğe girmişti.         Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğin 12.maddesinde “Her ilin müfettiş sayısı o ildeki merkez ve ilçe trafik tescil kuruluşlarına kayıtlı toplam motorlu araç sayısının binde ikisi oranında tespit edilir.” şeklinde yeniden düzenlenmesi ve ilimizdeki tescilli motorlu araç sayısının artması nedeni ile ilimiz dâhilinde faaliyet gösteren müfettiş sayısının eksik olduğu tespit edilmiştir.          Bu nedenle; Fahri Trafik Müfettişliği açığının giderilebilmesi için ilimiz dahilinde müracaatlar açılmış olup, Fahri Trafik Müfettişi adaylarında aranacak şartlar aşağıda sunulmuştur. İlgilenen vatandaşlarımızın Niğde Valiliğimize hitaben yazılmış dilekçeleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğüne bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir” denildi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim