51 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, Niğde Belediyesi Özel Halk Otobüslerine 7 tane daha engelli rampalı araç eklendi.

 

Şehir içi toplu ulaşımda kullanılmak üzere 51 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından engelli rampası bulunan 7 adet otobüs hizmete sunuldu.

 

Açılışa Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, AK Parti İlçe Başkanı Latif Güngör ve Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yerlikaya, Belediye Meclis üyeleri ve 51 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Rıdvan Eryiğit katıldı.

 

51 Nolu kooperatifin aldığı araçları hizmete sunan Başkan Akdoğan “Şehir içi taşımacılıkta 7 tane toplu taşıma aracının hizmete girme işlemini hep beraber gerçekleştirdik. Tabi öncelikli olarak araç sahibi kardeşlerimizin bu araçlarla kazasız belasız taşımacılık yapmalarını ve helalinden bol kazanç elde etmelerini temenni ediyorum. Yine bu araçlarla seyahat edecek bir yerden bir yere ulaşım sağlayacak kardeşlerimize de bu araçların hayırlı olmasını diliyorum. Bu araçlar günümüz teknolojisine uygun özellikle her birinin içerisinde özürlü rampasının da bulunduğu, özürlülerimizin taşıma şartlarına uygun araçlar. Dolayısıyla taşımacılıkta kaliteyi artırmasından dolayı hemşerilerimize ve kooperatifimize hayırlı olmasını diliyorum. 51 Nolu ve 52 Nolu kooperatiflerimizin de aralarındaki sürtüşmeyi ortadan kaldırarak bu taşımacılığın gerçekleştirilmesi temennisinde bulunuyorum. Bu memleket bizim dolayısıyla bizim hiç kimsenin burnunun kanamasına müsaade etmememiz gerekiyor. Her ne kadar özel bir kooperatif olsa da Halk Otobüsleri belediyenin bir parçası. Vatandaş otobüs şoförlerini belediye çalışanı olarak görüyor ve bunda da halkımız haklı çünkü araçların üzerinde Niğde Belediye Özel Halk Otobüsü diye yazıyor. Bu nokta da her yaptığınız işlemin artısıyla eksisiyle Niğde Belediyesi’ ne fatura edildiğinin bilinmesini isteriz. Bu bakımından kooperatifte, ister kendi aracı olsun ister şoför olarak çalışıyor olsun şoförlük yapan arkadaşlarımız taşımacılığa özen gösterisi halkı incitmemesi ve onları duraklarda almamız duraklarda indirmemiz gerekliliğini özürlülerimize ulaşım noktasında özen göstermemiz ve özürlülerimizin yasadan doğan haklarını da en iyi şekilde kullanmalarını sağlamamız gerekiyor. Biz Niğde Belediyesi olarak halkın refahının yaşam kalitesinin yükseğe çekilmesiyle ilgili görevliyiz. Kooperatif ise bu şartları yerine getirmekle mükellef ” şeklinde konuştu.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın konuşmasının ardından engellilerinde ulaşım konusunda kullanabilecekleri otobüsler hizmete sunuldu. Başkan Akdoğan yeni alınan ve hizmete sunulan halk otobüslerinden kısa süreli olsa da kendisi sürdü.


Editör: TE Bilişim