Niğde trafik sorunlarının kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesinin yanı sıra toplumsal duyarlılık ve bilincin artırılmasına yönelik ileriye yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.


Niğde Belediye Meclis Salonun da gerçekleşen toplantıya, Niğde Valisi Alim Barut, Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Mustafa Öztürk, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ; “Başbakanlık tarafından hazırlanan Trafik Güvenliği Eylem Planı'nın ülke genelinde olduğu gibi Niğde'de de uygulanabilmesi için İl Yürütme Kurulu oluşturularak çalışmalara başlandığını söyledi. Trafik güvenliği eylem planının iki nihai hedefi gerçekleştirmeye yönelik bir çalışma olduğunu, bunlar trafik güvenliğinin sağlanması ve bunun sonucunda trafik kaza oranlarının yüzde 50 oranında azaltılmasıdır" dedi.


Kamuoyunu konuya yoğunlaştırmak, eğitim faaliyetlerine ağırlık vermek olduğu belirten Uludağ, "Trafik kurallarının ortak bir davranış biçimi haline getirilmesinin sağlanması gerekir. Bugün tüm dünya ülkelerinin gündem maddeleri arasında trafik kazaları vardır. Bu kazalarda her yıl 1 milyondan fazla insan ölmekte, çok sayıda insan da engelli olarak hayatını sürdürmek zorunda kalmaktadır. Gelişmiş ve az gelişmiş ülkelere bakıldığında ortaya çıkan en büyük fark, az gelişmiş ülkelerde insanlara verilen eğitim ve alt yapı eksikliğidir. Trafik kazalarında sorunların tespit edilmesine ve çözüm önerilerinin ortaya konulmasına rağmen maalesef verdiğimiz kayıplar çok büyüktür" diye konuştu.


Konuşmasının slaytlar eşliğinde sürdüren Uludağ, emniyet kemeri kullanmanın önemine dikkat çekerek, şehir içinde meydana gelen kaza sayısının şehirlerarası yollarda yaşanan trafik kazalarından çok daha fazla olduğunu söyleyerek, " her zaman her yerde emniyet kemerinizi takınız" dedi.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'de trafiğin önemli bir sorun olduğunu ama bu sorunun ortadan kaldırmak bu şehirde yaşayan insanların elinde olduğunu söyledi.


Belediye Başkanı Akdoğan; "Şehir içinde trafik yoğunluğunun azalmasında birçok caddede parkomat uygulamasına geçildi. Mevcut otoparkları düzenleyerek aktif kullanılması için hizmete soktuk ve boş bulunan harabe yerleri düzenleyerek ücretsiz otopark şeklinde düzenleme yaptık. Bankalar caddesinde başlattığımız uygulamada, caddede rastgele karşıdan karşıya geçişleri önlemek için bariyer uygulamasına başlattık. Derbent Mevkiinden eski terminal caddesine kadar bariyerler yapılacak. Trafik önemli bir sorun ama bu sorun ortadan kaldırmak bu şehirde yaşayan insanların elinde. Esnaflarımız evleri yakın olanlar dükkânlarına araçları ile gelmemesi trafiği rahatlatacak. Kamuda çalışanlarımız yakın mesafelerde araç ile gelmemesi konusunda dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından görüş ve değerlendirmeler bölümüne geçildi. Görüş ve değerlendirmeler bölümünde Amas mevkisinde bulunan hemzemin geçitte devamlı ölümlü kazalar oluyor buraya bir çözümünüz var mı sorusuna ise Başkan Akdoğan üst geçit yapılacağı sözünü verdi.  









Editör: TE Bilişim