Niğde’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında “Büyük Anadolu Gençlik ve Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlendi.

Haber -Foto: Yasin YURTMEN




CHP Gençlik Kolları, İşçi Partisi, ÇYDD, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Niğde Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Genç Fenerbahçeliler ve Adana Demirspor taraftarlarının ortaklaşa düzenlediği yürüyüş Niğde Kent Meydanı’nda başladı. Yürüyüşe CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP Niğde İl Başkanı Ertan Adem, STK temsilcileri, vatandaşlar ve gençler katıldı. 


ÜMİTSİZLİĞE HAYIR ; 1919'DAN DAHA GÜÇLÜ VE BİLİNÇLİYİZ...

Yürüyüşten önce Kent Meydanı’nda ortak basın açıklamasını okuyan TGB Niğde İl Başkanı İpek Soydemir; “Cumhuriyetimizin 91. yılında Türk milleti bir çıkışın eşiğinde gelmiştir. Cumhuriyetin bütün kazanımlarının saldırı altında olduğu sınır güvenliğimizin sıfıra indiği komşularla sıfır sorun politikasının tam tersine dönüp sıfır ilişki boyutuna getirildiği topraklarımızın teröristlerin resmi geçiş yolu haline geldiği açılım ve çözüm süreçleriyle Türkiye’nin bölünme eşiğine getirildiği, terör örgütlerinin sözde siyasi partilerinin kaos provalarıyla Türk bayraklarını yaktığı Atatürk heykellerini yıktığı, Mehmetçiğe hain pusuların kurulduğu, siyasi iktidarın emperyalizmle mazlum milletlere karşı her türlü ittifaka giriştiği bu günlerde, bağımsızlığımızın temel dayanağı Cumhuriyetimiz, Cumhuriyet yıkıcılarının elindedir. Ümitsizliğe düşelim mi? Hayır. Çünkü 1919’dan çok daha güçlü, çok daha bilinçliyiz” diye konuştu.

ŞAFAK: BU VATAN, AKP'LİLERİNDE, MHP'LİLERİNDE SACEDE CHP'Mİ SAVUNACAK

Daha sonra konuşan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ise ülke gündemine değinerek biz halkımızı uyarmaya devam edeceğiz! Türkiye’nin iki büyük sorunu var. Birincisi Alevi Sünni çatışması iki Kürt Türk çatışmasıdır. Eğer bu etnik çatışmalarının içerisine Türkiye çekilirse Libya’dan hiçbir farkımız kalmaz. Bunu hem halkımıza hem de 12 yıldır hükümete devalarca anlattık. Bu gün 91. Yılını kutladığımız cumhuriyetin toprak parçası olan Cizre’de özerklik ilan ediyorlar. İşin şakası yok! İşin ciddiyetine artık varmamız lazım! Bu vatan sadece CHP’lilerin değil bu vatan AKP’lilerini bu vatan MHP’lilerinde bu vatan herkesindir. Bu vatanı sadece CHP’liler mi savunacak” diye konuştu.

AKSARAY'DAKİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A SELAM OLSUN

Şafak’ın konuşmalarının ardın vatandaşlara seslenen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise : “Cumhuriyet zenginle fakirin arasındaki uçurumu kapatan herkesi adalet önünde bir kabul eden rejimin adıdır” dedi.

Son günlerde gündeme gelen Ak saray inşasının Atatürk orman çiftliği üzerine kurulan kaçak bir yapı olduğunu iddia eden Yıldız; Bu kalabalığın cesareti ve coşkusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet cumhurbaşkanı olarak kalacak olan Mustafa Kemal Atatürk’ün orman çiftliği üzerine kaçak yapı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a buradan selam olsun” şeklinde konuştu.

Kent Meydanından kortej eşliğinde sloganlar atarak yürüyen gençler Derbent Kavşağında bulunan Niğde Şehitliğine kadar yürüdü.


Editör: TE Bilişim