Ülke genelinde artan koronavirüs vakalarının ardından yeni tedbirlerin ele alındığı kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamalarda Niğde kırmızı kategoride yani çok yüksek riskli iller arasında yer aldı. Vaka sayılarının artmasıyla Çok Riskli İller arasına girerek kırmızıya dönen Niğde’de Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması geri getirildi.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca tüm ülkede hafta sonları sokak kısıtlaması uygulanacak. Ramazan'da toplu iftar ve sahur programları yapılmayacak. Kafe ve restoranlar, kısıtlama olmayan saatlerde renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasiteyle çalışacak. Restoran ve kafe çalışanlarının SGK primleri ödenecek, ayrıca 1500 lira nakdi destek verilecek. Kafe ve restoranlar Ramazan ayında ise yalnızca paket servisi yapacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan vakaların ardından yeni tedbirlerin ele alındığı Kabine toplantısı sonrası konuştu. Yeni koronavirüs risk haritası yayınlandı, 58 il kırmızı kategoriye geçti. İstanbul, Ankara ve İzmir çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride yer aldı. Türkiye'nin kırmızı renge bürünmesinin ardından 7 yeni tedbir getirildi. Bu kapsamda kırmızı kategorideki 58 ilde cumartesi sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ramazan'da toplu iftar ve sahur programları yapılmayacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Güncel koronavirüs risk haritasına göre kırmızı kategoride yer alan il sayısı 58'e ulaştı. 3 büyük il kırmızı kategoriye çıktı. Türkiye'nin önemli bölümünün çok yüksek riskli kategoriye dahil olması yeni tedbirleri de beraberinde getirdi.

KORONAVİRÜSE KARŞI 7 YENİ TEDBİR GETİRİLDİ

İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu kırmızı kategorideki 58 ilde cumartesi kısıtlaması geri geldi. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Ramazan ayı boyunca tüm ülkede hafta sonları sokak kısıtlaması uygulanacak. Ramazan'da toplu iftar ve sahur programları yapılmayacak. Kafe ve restoranlar, kısıtlama olmayan saatlerde renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasiteyle çalışacak. Restoran ve kafe çalışanlarının SGK primleri ödenecek, ayrıca 1500 lira nakdi destek verilecek. Kafe ve restoranlar Ramazan ayında ise yalnızca paket servisi yapacak.

Editör: TE Bilişim