Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası kapsamında Sevgi Evlerinde düzenlenen şenlikte sevgi çocuklarıyla bir araya geldiler.

Piknik havasında gerçekleştirilen şenliğe Vali  Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu’nun Eşi Gonca Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ve Eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez ve Eşi, Adalet ve Komisyon Başkanı Osman Soydal ve Eşi, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu ve Eşi, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve Eşi ile Kurum Müdürleri, huzurevi, toplum ruh sağlığı merkezi ve sevgi evleri sakinleri katıldı.

Düzenlenen etkinlikte Vali  Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek şenliğe katılan bayanlara karanfil vererek anneler gününü kutladır.  
            Şenlikteki konuşmasında ailenin önemine değinen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Bugün  Aile Haftası münasebetiyle tertip edilen bu etkinlikte sizlerle  bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Toplumun temel taşı olan ve içinde doğup büyüdüğümüz, insan olmanın gereği olan eğitimi ilk olarak  aldığımız aile vazgeçilmez bir değerdir. Din, ahlak, örf, gelenek ve görenek gibi değerlerimizin ilk olarak şekillenip öğrenildiği aile yuvamız, ne kadar sağlam temeller üzerine kurulursa milletimiz de o kadar sağlam temeller üzerinde dimdik ayakta kalır.

Burada hepimiz bir aileyiz. Sizler, bizlere emanetsiniz. Devlet olarak, anne ve baba sevgisini, sıcaklığını sizlere yaşatmak bizlerin görevidir” dedi.

Konuşmasının ardından çeşitli yarışmalar düzenlenen şenlikte Çocukların oyunlarına ortak olan ve birlikte güzel vakitler geçiren Vali Yılmaz Şimşek, çocuklara kendi elleriyle dondurma ikram etti. Pamuk şeker yaptı. Çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim