18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Niğde Şehitliği’nde düzenlenen programda duygu dolu anlar yaşanırken, Jandarma Binbaşı Ferhat Kuran; “Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız” dedi. 
 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. yıldönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Niğde Şehitliği’nde tören düzenlendi. Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Murat Alp, Vali Yardımcıları Handan İden, Adil Nas, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Koca, askeri ve mülki erkan, şehit ve gazi yakınları ile öğrencilerin katıldığı tören çelenklerin şehitlik anıtına konulması ile başladı. Şehitlerin manevi huzurunda yapılan saygı duruşunun atışının ardından Jandarma Binbaşı Ferhat Kuran, günün anlam ve önemini belirten konuşmanı yaparken, şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. 
TÜRK VATANININ PARÇALANAMAYACAĞININ
DÜNYAYA HAYKIRILDIĞI GÜN
 18 Mart’ın Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu dile getiren Jandarma Binbaşı Ferhat Kuran; “Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi, ülkemizin esenliği yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek şehit polislerimizi hak ve menfaatlerimizi koruma uğrunda görev yaparken çeşitli ülkelerde hain saldırılara maruz kalan Dışişleri Bakanlığı mensubu şehitlerimizi, yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda    cefakâr ve fedakârca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz” dedi.
 
   HANGİ MASKEYİ TAKARSANIZ TAKIN
 HAİNLİĞİNİZİ GİZLEYEMEZSİNİZ
 
 
Ülkemi bölmek, parçalamak isteyen hainlerin hangi maskeyi takarsa taksın, artık hainliğini gizleyemediğini ifade eden Binbaşı Kuran, “Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi, şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak, ateşimizle yanacaksınız. Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz! sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin kutsal emaneti olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır” dedi.
 
      BAYRAĞIMIZI DAİMA GÖKLERDE
      TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ
 
 
          Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir ise yaptığı konuşmada; “18 Mart 1915 sırtında milletin onuru zamanın ve sözlerin tükendiği Çanakkale Zaferi’nde ve bugün üzerinde huzurla güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda ederek rütbelerin en yükseğine erişen kahraman şehitlerimizin, Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve vererek, bayrağımızı göklere dikip, vatanımızı bizlere emanet eden, kahraman şehitlerimize minnet ve şükran borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Ülkemizin neresinde olursa olsun vatanımız için milli değerlerimiz için şehit dedelerimizin, evlatlarımızın, kardeşlerimizin, bıraktığı yerden vatanımızı, bayrağımızı daima göklerde tutmaya devam ediyoruz. Kanımızın son damlasına kadar da devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 
 
           VALİ BARUT ŞEHİTLİK DEFTERİ’Nİ İMZALADI
 
Program okunan şiirlerle devam ederken, Vali Alim Barut, duygu ve düşüncelerini kaleme aldığı Şehitlik Defteri’nde “Bu yıl da Şehitler Günü’nde huzurdayız. Tüm olumsuzluklara rağmen Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünü bu aziz millet sizlere, şehitlerine itaf etti. Biz de bu vesile ile Şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhlarınız şad, mekânlarınız cennet olsun. Bayrağımız rengini sizden aldı. Yurdumuz sayenizde vatan oldu. Bu vatanda aziz milletimiz, ay yıldızlı bayrağın altında asırlardır hür ve bağımsız yaşıyor. Teminatımız sizlersiniz. Biz de aziz milletimizi istikbale taşımak, eserlerinizi korumak için sizin takipçileriniziz. Sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
Tören akışı kapsamında şehit mezarlarını ziyaret eden protokol üyeleri ve şehit aileleri, kabirlerin üzerine karanfil bırakırken, çocuklar şehitlerin mezar taşlarında bulunan fotoğrafları öptü.
 

Editör: TE Bilişim