Ramazan Ayının Başlaması ile birlikte Niğde Belediyesi tarafından alınan bir karar ile trafiğe kapatılan Dr. Sami Yağız Caddesi (Halk Dilinde Mecburiyet Caddesi her akşam iftardan sonra insan kalabalıklarına ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

NİĞDE BELEDİYE RAMAZAN ÇADIRI
Niğde Belediyesi Önünde bulunan ramazan çadırında her gün bir etkinlik düzenlenirken çadır önünde de birçok etkinliğe ev sahipliği yapan meydan dolup taşıyor.

SEEL AJANS VATANDAŞIN EĞLENCESİNE ORTAK OLUYOR
Birçok alternatif eğlencenin de adresi olan insanların doyasıya eğlendiği cadde de Niğde’de hizmet veren organizasyon firması olan SEEL Ajans, çorbada tuzları olsun istediler ver vatandaşı eğlendirmek adına birçok aktiviteyi gönüllü olarak gerçekleştirdiler. Cadde boyunca farklı çizgi kahramanlar, Karagöz Hacivat gibi birçok kostüm ile hem çocukları eğlendiren ajans çalışanları hem de çeşitli hediyeler dağıttılar. Çizgi film karakterleri ile cadde boyunca çocukları eğlendiren ekibin haricinde farklı tarifsel kıyafetler içinde bulunan gençler ise yetişkin vatandaşlara oldukça keyifli anlar yaşattılar.

ÜNİVERSİTE’DEN 5 NOKTAYA MÜZİK GRUBU
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğrencileri ve Konservatuar öğrencileri cadde boyunca 5 ayrı noktada vatandaşa farklı kültür ve farklı enstrümanlar ile müzik ziyafeti veriyor. Müziğin sokağa taşındığı o güzel anlara tanık olmayan binlerce vatandaş gönlüne hoş gelen grupları dinleyip alkış tuttular.

OYUN, HALAY, HORON,
Her türlü eğlence ve etkinliğin doyasıya yaşandığı ramazan akşamlarında farklı gruplar ise kendilerince oluşturdukları ekip ve gruplar ile kimi zaman yöresel oyun havaları ile, kimi zaman haylar ve horonlar ile geceye renk katmaya devam ediyorlar.

ESNAF MEMNUN
Etkinliklerin yoğunluğundan dolayı çarşı esnafı da yaptıkları satışlar ve ilgiden memnun. Her gece binlerce vatandaşın saatlerini geçirdiği vatandaş, bölge esnafına da ciddi oranda kazanç sağlamaya devam ediyor.

EMNİYET SÜREKLİ DENETİMDE
Etkinliklerin sakin ve huzurlu geçebilmesi için oldukça fazla özen ve özveri sergileyen Niğde Emniyetine bağlı resmi ve sivil ekipler çalışmaya devam ediyor. Her türlü olaya anında müdahale etmek üzere birçok nokta ve merkezde hazır bulunan Emniyet birimleri halkın güvenliğini korumaya devam edecek.

SİYASİLER, BÜROKRATLAR VE TANINMIŞ KİŞİLER
Niğde’nin siyasi ve bürokrasisinde önde çıkan ve diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra STK temsilcileri de her gece bu caddede vatandaşın arasında zaman geçirmeye çaba sarf ediyorlar.
Editör: TE Bilişim