Belediye Başkanı Akdoğan, Niğde de bulunan boyası ve sıvası dökülmüş binaların dış cephelerinin boyatılacağını söyledi.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada; “Niğde de görüntüsü bozulmuş olan binaların, boyası, sıvası dökülmüş olan binaların cephelerinin yeniden düzenli hale getirilmesi ve boyanması için çalışma başlattık. Şuanda bunların tespiti yapılıyor. Örneğin bina sakinlerinin binalarının cephelerini güzelleştirmezlerse Niğde Belediyesi olarak bunu biz yapacağız dolayısıyla şehrimizi daha güzel bir şehir haline getirmiş olacağız” dedi.
Belediye Asfalt Finişeri Aldı
Mevcut asfalt finişerinin özelliğini kaybetmesinden dolayı sürekli arızalanması nedeniyle Niğde Belediyesi bünyesine yeni Asfalt Finişeri kazandıran Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesinin 27 yaşında olan bir asfaltlama makinesi vardı. Bu makine her gün arıza vermekteydi. Aslında bu makine belki bugünde sağlıklı olabilirdi ama geçmiş yıllarda Kayseri Büyükşehir Belediyesine kiraya verilmiş orada makinanın ömrü tamamlanmış ondan sonra belediyemize geri gelmiş. Bu makine her gün bir arıza veriyor. Niğde Belediye Başkanlığı olarak yaptığımız girişimler sonucu devlet malzeme ofisinden 500 milyon bedelle son model bir asfalt finişerini Niğde Belediyesine kazandırdık. Niğde’mize yeni makinalarla asfaltlayacağız. Bunun yanı sıra yine Niğde Belediyesi olarak gerçekleştirmiş olduğumuz bir asfalt ihalesi var. Başta çimento fabrikasının önünden olmak üzere Yeşilburç yolundan başlayacak ve Niğde’mizin ana arterleri başta olmak üzere tüm yollarını beton asfalt dediğimiz sıcak karışımla kaplayacağız. Dolayısıyla Niğde’miz bu noktada da ciddi bir hizmet almış olacak. Bu yıl biz sadece asfalta 10 milyonun üzerinde bir para harcadığımızı söyleyebilirim. Bu Niğde Belediyesi olarak önemli bir rakam yani 40 milyon bütçesi olan bir belediyede sadece asfalta 40 milyon harcanması önemli bir yatırım demek” şeklinde konuştu.
 
Pazartesi Pazarının üzeri kapatılıyor
 
Daha önce Pazar pazarı alanında üzerini kapatan Niğde Belediyesi Pazartesi pazarının da üzerini kapatıyor.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Pazartesi pazarının üzerinin kapatılmasıyla ilgili ihaleyi yaptık. Yüklenici firma işe başladı. İnşallah iki ayın sonunda pazartesi pazarının üzeri son derece modern bir şekilde kapatılarak en başta Pazar esnafı ve bütün halkımızın hizmetine sunacağız. Pazar esnafımızı ve alışverişe gelen hemşerilerimizi mağdur etmemek için Pazartesi pazarını geçici olarak Perşembe pazarının olduğu yere taşıdık. iki ay sonra ise yeniden Pazartesi pazarını modern yerine taşıyacağız.Tüm hemşerilerimize Pazartesi pazarının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


Editör: TE Bilişim