Baharın gelmesiyle birlikte Niğde’nin semt pazarlarından olan Perşembe pazarında çiçekler Pazar yerini renklendirirken fiyatların uygun olması nedeniyle Pazar yeri adeta çiçek açtı.

Baharın gelmesiyle beraber çiçekçiler sezonu erken açtı. Bir haftadır satışlarında artış olan çiçekler müşterilerin özellikle küçük saksı çiçeklerine yöneldiğini ifade etti. Esnaf, Vatandaşlarımız da yavaş yavaş kışın verdiği rehavet ve kasvetten çıkmak için evlerini, iş yerlerini çiçeklerle süslemeye başladılar. Bir haftadır satışlarımızda artış var. Bu günlerde en çok saksıda çilek ilgi görüyor.  Çilek dışında ufak saksı çiçekleri de ilgi gören ürünlerimizden. Buradaki ufak çiçeklerin fiyatları 5 liradan başlıyor ve türüne göre artarak devam ediyor” dedi.

Perşembe günleri kurulan  semt pazarında çiçek sergisi açan Esnaf, havaların ısınması ile birlikte sezonu da açtı. ilk hafta satışlarından oldukça memnun olduğunu söylediler. Baharla birlikte gelen çiçek dikme, toprak yenileme döneminde satışların her zamankinden daha fazla olduğunu belirten Esnaf, ''Çiçek meraklıları bu aylarda değişik renk ve cinste çiçekler satın alarak evlerinin balkon ve bahçelerini güzelleştiriyor'' dedi.
 
Editör: TE Bilişim