Niğde İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Mart ayı ilk birleşimine katılan Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, yeni yapılması söz konusu olan adliye için Mecliste söz alarak bir konuşma yaptı. 



Niğde Adliyesinin fiziki şartlarının Niğde’nin ihtiyaçlarını karşılamadığını belirten Av. Demirbilek; “ Bunlarla ilgili çalışmalar var ve hepiniz bu çalışmaların içerisinde yer alıyorsunuz. Adalet Hizmetleri anlamında da ben Meclisimizin gayret sarf ettiğini biliyorum. Ancak süreç içerisinde yeni bir Adliye yapılması 2 yıl kadar sürebilir” diye konuştu.

Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, konuşmasında şunları belirtti:

“Biz umut ediyoruz ki, bunun 1,5 yıl içerisinde bitirilmesinin sağlanmasıdır. Mevcut Adliye binası, artık bir yerde fiziki olarak taşımaz hale geldi. Tüm şartları zorlamasına rağmen Cumhuriyet Başsavcılığı ilgileniyor. Bu konu ile eksiklikler devam ediyor.

Mesela bir Aile Mahkememiz yok. Türkiye’nin hemen hemen her Vilayetinde Aile Mahkemesi var. Kadro itibariyle bir Aile Mahkemesi kadrosu var. Ancak bir duruşma salonu bulunmuyor. Mevcut olan binanın zemin katının Niğde Adliyesi yapılana kadar, zemin katın Niğde Adliyesine katılması ile inanın büyük bir eksiklik giderilmiş olacak.

Tabi ki, Meclisin burada yapacağı bir fedakârlık şahsen bir Baro Başkanı olarak bunun farkındayım ama bunu da ancak sizler yapabilirsiniz. Biz Baro olarak şu noktadayız şunu söylüyoruz; Bu adliye Niğde’ye yakışmıyor diyoruz.

Baro Başkanı Av. Demirbilek’in konuşmasının ardından Meclis tarafından zemin katın Niğde Adliyesine verilmesine ve oluşan masrafların adliye tarafından karşılanmasına karar verilmesini oy birliği ile kabul edildi.




Editör: TE Bilişim