Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 2017 yılı içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesinin’ Niğde’de 29 belediye olmak üzere 547 kamu kurumu ve okulda uygulandığını belirterek yurt genelinde ilimizin ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

“Sıfır Atık Projesini hayatımıza ne kadar uygulayabilirsek kaynaklarımızı o kadar yeniden kazanabilme imkânına sahip oluyoruz” diyen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek; “İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ana hizmet binasında başlatılan sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere gelişmiş ve temiz bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesinin Valiliğimizce İlimiz genelinde de hayata geçirilmesi için özveriyle çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde bugün itibariyle 29 belediye olmak üzere toplam 547 kamu kurumu ve Okullarımız Sıfır Atık Sistemine geçmiştir” dedi.

Kamu kurumlarında uygulanmaya başlanan ve tüm Türkiye’de yaygınlaşan sıfır atık projesinin sadece bir çevre duyarlılığı çalışması olmadığını aynı zamanda insanlığın geleceği adına bir sorumluluk vazifesi olduğunu belirten Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Sıfır Atık projesi ile amaç doğal kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, israfı önlemek, atıkları geri kazanarak ekonomiye katma değer sağlamaktır. Niğde olarak bizler bunu başarırsak hem ekonomimize hem de geleceğe yatırım yapmış oluruz.

Niğde olarak ilk günden itibaren uygulamaya başladığımız Sıfır Atık Projesinde Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu, ilimiz adına gurur vericidir. İnşallah bundan sonraki süreçte de başarılı bir şekilde projemiz kurumlarımızdan sonra ilimizdeki esnaflarımız ve vatandaşlarımız tarafından da uygulanmaya devam eder” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim