Niğde Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Aydoğan Tulgar, yılın ilk 6 ayında 41 bin 844 kişiye yeni kimlik verildiğini söyledi.

2 Nisan'da başlayan pasaport ve ehliyet hizmetlerinin sorunsuz şekilde sürdüğünü söyleyen Tulgar; “ 2 Nisan 2018 tarihinden önce İl Emniyet Müdürlüklerince verilen pasaport ve ehliyetler Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinden verilmeye başlandı. 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren de bütün Türkiye'de olduğu gibi Niğde merkezinde ve ilçelerinde ehliyet ve pasaport verilmeye başlandı.2 nisan tarihinden bugüne kadar  il genelinde verilen pasaport sayısı  bin 266'dır. Ehliyet ise 4 bin 58'dir. Bununla birlikte 2018 yılı ilk 6 ayında kimlik kartına il genelinde müracaat eden kişi sayısı 43 bin 865'dir. Verilen kimlik sayısı ise 41 bin 844'dür" dedi. 

Yeni kimlik kartlarının 10 yıl boyunca kullanılacağına değinen Tulgar, “Vatandaşlarımızdan başvuru için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgelerden birisi ile son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir adet fotoğraf istiyoruz. Yeni kimlik kartları 10 yıl boyunca kullanılacak. İlk başvuru ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartları için vatandaşlarımızdan 16 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartları için 32 lira talep edilecek. 30 gün içinde bildirilen doğum olaylarında kimlik kartı başvurusu yapan vatandaşlarımızdan ücret talep edilmeyecek. Başvurusu kabul edilenlerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı beyan edilen adrese posta ile gönderilecek olup ilgilinin kendisi veya kartı almaya yetkili kıldığı kişi tarafından teslim alınacak. Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanları yeni Türkiye Cumhuriyet Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olacak.” diye konuştu. 



 
Editör: TE Bilişim