Niğde’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi. Törende 37 Gaziye madalyaları takdim edildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü toplantı Salonunda düzenlenen törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Salim , İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Koca, bazı daire müdürleri, Kıbrıs Gazileri ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Kıbrıs’ta yaşan Türk vatandaşların 45 yıl önce büyük saldırı, zulüm ve haksızlığa maruz kaldığını belirten Vali Yılmaz Şimşek, “Bilindiği üzere bundan yaklaşık 45 yıl önce yavru vatanımız Kıbrıs’ta soydaşlarımız, büyük bir saldırı, zulme haksızlığa maruz kalmışlardı. Kıbrıs Türkü'nün varlığını ve geleceği tehdit altındaydı. Fakat Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman olduğu gibi, Kıbrıs Barış Harekâtında da büyük bir zafere imza atarak; soydaşlarımızı bu zulümden kurtardı, adaya barış ve huzur getirdi. 1974 yılında Yavru Vatan Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerimizi maruz kaldıkları zulümden ve saldırıdan kurtarmak, adaya barış ve huzur getirmek uğruna gazi olan siz kahramanlarımıza devlet övünç madalyalarını takdim etmek için buradayız. İşte bugün burada bu zaferde büyük bir payı olan, canı pahasına yavru vatanımızın savunmasında yer alan siz kahraman gazilerimizle bir arada bulunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz”dedi.

Vali Şimşek; “ Bugün soydaşlarımız KKTC olarak Kıbrıs’ta hür ve bağımsız bir devlet olarak varlıklarını devam ettiriyorlarsa, barış ve güven içerisinde güven içinde yaşıyorlarsa sizlerin sayesindedir. Onun için Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerimiz ve Millet olarak bizler sizlere olan borcumuzu hiçbir şeyle ödememiz mümkün değildir. Sizler bu kahramanlıkla gazi oldunuz ve milletimizin gönlündeki en yüce makama ulaştınız. Çünkü Şehitlik ve gazilik, Türk milleti için daima büyük bir onur olmuştur. Bizim için şehit “nurlanmış” , gazi ise “onurlanmış” askerdir. Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır. Elde edilen bu makamların yanında vereceğimiz bu madalya sadece tamamlayıcı bir unsurdur. Verdiğimiz madalya, devlet olarak millet olarak sizlere karşı vefa borcumuzun, şükran duygularımızın bir ifadesidir. Hayat boyu saklayacağınız, torunlarınıza bırakacağınız bir değerdir” diye konuştu.

Kıbrıs Türklerinin büyük tehdit altındaydı ancak kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman olduğu gibi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda da büyük bir zafere imza atarak soydaşlarımızı bu zulümden kurtardı, adaya barış ve huzur getirdi” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Yılmaz Şimşek ve diğer protokol üyeleri Kıbrıs Barış Harekatında görevli 37 Gaziye ve vefat eden Gazilerin eşlerine madalyalarını takdim ettiler.

Madalya tevcih töreni çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim