TBMM’nin açılışının 94’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlerle kutlandı.



Fotoğraf: Hüseyin YILDIZ
Haber: Selim GÖKEL




VİDEO  İLERİKİ ZAMANDA YAYINDA OLACAK

Niğde’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama etkinlikleri Vali Necmeddin Kılıç, Niğde Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, bir çok protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla saat 09.00’da Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Ardından okunan İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekilirken, Vali Necmeddin Kılıç, halkın ve çocukların bayramını kutladı.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan TBMM’nin açılışının yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.


Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve O’nun “Milletin Bağımsızlığını yine Milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesinin 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldiğini söyledi.


Yaşar; Işığını vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından birlik ve beraberliğinden alan bu güneşin aynı zamanda Ülkemizin kışını bahara dönüştürecek bir dirilişin haberci olduğunu dile getiren Yaşar, “ İşte O diriliş ruhu,vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası ve bağımsızlık tutkusu bu milleti şaha kaldırmıştır. Bu şahlanışın adı: Birlik ve beraberlikti. Milli mücadeleydi, Kurtuluş savaşıydı, Milli Egemenlikti. Ve Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. Dünya sahnesinde her milletin bir rolü,bir görevi vardır. Aziz Milletimizin bu sahnedeki yeri çok müstesnadır. Tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış bu milletin bağımsızlık ruhu adeta genlerine işlemiştir. Hür iradesiyle zafere inanmış. Bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bu millet, birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesindennasıl gelindiğini tüm dünyaya göstermiştir” diye konuştu.


Vali Necmeddin Kılıç’ın çocuklara şeker dağıttığı kutlama programı, öğrenciler tarafından okunan şiirler, anaokulu ve ilkokulların gösterileri, halk oyunları, spor aktiviteleri, müzik dinletisi ve çeşitli etkinlikleri ile devam etti.


Niğde Cumhuriyet Meydanında yapılan 23 Nisan Programı sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce geldi. Bakan Güllüce’nin gelmesinden sonra 23 Nisan Bayramı programına devam edildi. Selçuk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı mehteran ve kılıç kalkan oyunu büyük beğeni topladı.


Program sırasında Bakan Güllüce’nin yaklaşık 1 saat erken gelmesinden dolayı, 23 Nisan Bayramı programının kısa kesildiğini iddia eden bir grup öğrenci velisi çocuklarının gösterilerinin tamamlanmadığını belirterek tepki gösterdiler.


Başkanlık Makamına Berkay Erol Oturdu

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla makam koltuğunu Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Berkay Erol'a devretti.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Özdemir, Türkçe Öğretmeni İmran Kılınç ve öğrenciler Melisa Büşra Şimşek, Şevval Kılıç, Aleyna Cesur, Berkay Erol, Ceyda Yaşar, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret ederek çiçek takdim ettiler.


Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür makam koltuğunu temsili olarak 8. sınıf öğrencisi Arda Altınkaynak’a devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Gazi Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, Arda Altınkaynak, Ömer Kaan Şahin, Fatma Zehra Koç ve Firdevs Kaya Müdür Yardımcısı Yaşar Öner ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret ettiler.

Editör: TE Bilişim