Niğde'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı.

Dernekler federasyonundan yetimlere bayramlık Dernekler federasyonundan yetimlere bayramlık

Niğde’deki Program Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Ömer Halisdemir Meydanında gerçekleştirildi.

Ömer Halisdemir meydanındaki Kutlama törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlatıldı. Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma sunuldu.

Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyada eşi ve benzeri bulunmayan, iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayram olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar; “Cumhuriyetin kurulması ne kadar önemli ise onun geliştirilmesi, korunması ve sürekliliği de en az o kadar önemlidir. Bunu çok iyi bilen Atatürk çocuklarımıza ve gençlerimize “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz” tarihi mesajı ile vurgu yapmıştır. Ayrıca geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza 23 Nisan’ı bir bayram olarak hediye ederek, onları onure etmiştir. Uğrunda binlerce vatan evladının şehadete koştuğu bu mukaddes toprakların ebediyen Türk yurdu olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile tüm dünyaya ilan edilmiştir. Anadolu insanı imkânsızlıklar içerisinde verdiği mücadele ile bu topraklarda ezan sesinden başka bir sesin yankılanmayacağını ve şanlı bayrağımızın göklerimizde sonsuza dek dalgalanacağını tarihe altın harflerle yazmıştır” dedi.

Çalışarak başaramayacağınız hiçbir şeyin olmadığını bilin ve buna inanın diyen Yaşar; “ Anayasamıza göre egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ulusal egemenlik bizim en değerli hazinemizdir. Bu milletin kahraman evlatları her devirde canı pahasına vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir. Bu bağlamda bizlere düşen geleceğimizin teminatı çocuklarımıza imkanlar oluşturmak, onları vizyon sahibi yapmak, milli manevi değerlerle donatmaktır. Bu çalışmalar onlar için bir lütuf değil aksine biz yetişkinler için üst düzey bir sorumluluktur. Hz. Ali; “çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin” veciz sözü ile biz eğitimcilerin vizyonunu ortaya koymuştur.  Bizler de eğitim ordusu olarak bize emanet edilen çocuklarımızı bu bilinç ve vizyonla geleceğe taşımak için mücadele etmekteyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim