3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Niğde’de hayırsever vatandaşlar tarafından yürüme engellilere dağıtılmak üzere akülü ve manüel olmak üzere toplam 21 engelli arabası Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesinde düzenlenen programla dağıtıldı.

Zenginler paralarını yastık altına koyup bekletmek yerine ihtiyaç sahiplerine yardım etmeleri konusunda zenginlere çağrıda bulunan 83 yaşındaki hayırsever Mualle Yaramış; “ Ben yıllardır zaten böyle bir şey yapmak istiyordum. Daha önce bir okul yaptırmıştım. Elimden geldiği kadar fakirlere yardıma muhtaç olanların yanında olmaya çalışıyorum. Gençliğimden beri ben bu yardım işlerine adadım. Allah’a çok şükür bana bugün bunu da gösterdi. 83 yaşındayım inşallah böyle hayırlar yapmayı nasip eder. Ben buradan bir ricam var Zenginler paralarını yastıkların altına koyup da bekletmesinler. Bu dünya fani her şey gelip geçici” dedi.

Programda konuşan Niğde sakatlar derneği Başkanı Songül Çalışkan; “ bugün burada hayırseverlerimiz tarafından verilen akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımında bir aradayız. Ben buradan yardımda bulunan tüm hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Şüphesiz ki; Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarını kolaylaştırmak, karşılarına çıkabilecek tüm engelleri ortadan kaldırarak topluma entegre olmalarını sağlamak ve hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin en önemli görevi olmalıdır. Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki hepimiz birer engelli adayıyız. Az sonra buradan çıkınca başımıza ne geleceğini yalnızca yüce rabbim bilebilir. Bu bilinçle engelli vatandaşlarımızı hayata bağlayacak çalışmalar yapmalı, kabiliyetleri oranında iş hayatına katılımlarını sağlamalı, yaşamlarını kolaylaştırarak toplumun değerli bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz. “Canda ve gönülde engel olmaz” sözünden hareketle fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamalıyız. Ben buradan hayırsever vatandaşımaza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle pasta kesimi yapılarak Hayır sever vatandaş ile birlikte Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek ve protokol üyelerinin katımıyla tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
 
Editör: TE Bilişim