Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi kapsamında Niğde’de üreticilere İl Özel İdaresi destekli yüzde 75 hibeli yaklaşık 4 bin adet Aşk tuzağı' denilen Feromon tuzağı dağıtılacağını söyledi.

Tarım ve Orman Müdürü, ekonomik değeri yüksek olan Elma, Kiraz, Armut ve Nektar gibi meyve bahçelerinde meyve yetiştiriciliğinde verimi ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında gelen Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı Bakanlığın geniş çaplı bir mücadele programı yürüttüğünü, ancak mücadele kapsamının toplu bir mücadele yapılması halinde zararlının kontrol altına alınabileceğine ve zararından korunulabileceğinin önemine değindi. Bu kapsamda ilimiz genelinde Akdeniz sineğiyle mücadele kapsamında yaklaşık 1988 çiftçimize 4 bin adet Feromon tuzak dağıtılacak olup bu tuzakların kontrolü il müdürlüğümüz personelleri tarafından yapılacak” dedi.

Müdür Baş, “Akdeniz Meyve Sineğinin 260’ın üzerine konukçusu olmakla birlikte yayılım alanı bakımından Amerika’dan, Asya’ya, Avrupa’dan, Afrika’ya geniş bir yayılım göstermesi sebebiyle tüm dünyada bir numaralı meyve sebze zararlısı olarak kabul görmektedir. Mücadele kapsamında Doğu Akdeniz bölgesinde Hatay, Osmaniye, Adana ve Mersin illerini kapsayan Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi dâhilinde ilimizde de İl Özel İdaresi destekli “Akdeniz Meyve Sineği” ile yapılacak olan mücadele kapsamında yüzde  75 hibeli 4 bin adet kitle yakalama tuzakları dağıtılacaktır. Dağıtımını yapacağımız tuzakların gerekli kontrolleri teknik personellerimizce takip edilecektir” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim