19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yapıldı. Program Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

 

Cumhuriyet meydanında yapılan programa Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde AKP Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediyesi Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Kamu Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende açılış konuşmasını yapan Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; “ 19 Mayıs’ın tarihi seyrine baktığımız zaman aslında bu Türk Devletinin Kurtuluş Mücadelesinin bir başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a giderken aslında Türk gençliğinin, mili mücadelenin hareketlenmesini amaçlamıştır. Bu sebeple bu milli mücadele bayramıdır. 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramını Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu bayram için bizim de birçok şenliğimiz vardı. Fakat Reyhanlı’daki üzücü olaydan dolayı Bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda sadece sportif faaliyetlerimiz ile gerçekleştireceğiz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” diyerek konuştu.

 

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Nur Tükay ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Muhammed Emre Toğçu tarafından şiirler okundu. Şiirlerin ardından Niğde Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından öğretmenleri Banu Dikici gözetiminde hazırlanan Halk Oyunları gösterisi ile devam etti.

 

Programın son kısmında 2012-2013 Müsabaka ve Yarışma döneminde ilimiz sporcusu olup Ulusal ve Uluslar arası yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerin takdim edilmesi ile program sona erdi.


 

Editör: TE Bilişim