Niğde'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Tören, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından tören Merkez Spor salonunda devam etti.

İl Gençlik ve Spor Müdürü İlker Ötgünlü Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve Niğde Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı işaret dili olarak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meydanda düzenlenen tören Merkez Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu meşalenin, Anadolu’da elde edilen, gönülden gönüle dolaşmasının yıldönümü diyen Ötgünlü, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs gençlik; gençlikte gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Sevgili gençler, “ Siz Türk’e istiklal aşkını veren, Kara Fatma’nın, Nene Hatun’un, Yalnız Efe’nin, ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahin’in Sütçü İmam’ın Hasan Tahsin’in Seyit Onbaşı’nın; Siz tarihi tarih yapan Barbaros’un Ulubatlı Hasan’ın Yavuz’un Atatürk’ün soyundansınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “Milli Egemenlik” ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millete olduğu tescillenmiştir. Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İrade”nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Sözde değil, bu özde duygularla, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı

Konuşmalarına ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları il finalinde dereceye giren Ebrar Kanı ve Ferdi Altınar günün anlamına ilişkin şiir okudu. Okunan şiirlerin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik ekibinin hazırladığı gösteri sunuldu. Program muay thai, halk dansları ve Türk Okçuluğu gösterisi ile son buldu.

Törene Niğde Valisi Mustafa Koç, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nihat Özkök, İl Gençlik ve Spor Müdürü İlker Ötgünlü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim