Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Niğde Valiliği ile Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, kamu kurumlarında 125 hükümlünün kamu hizmeti cezalarını yerine getirmekte olduğunu söyledi.

Başsavcı Dönmez; “Niğde Valiliği ile Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında 10 Ocak 2019 tarihinde imzalanan iş birliği protokolünün kapsamında bor Ahmet Kuddusi Huzur evi ve Rehabilitasyon merkezi müdürlüğünün iç ve dış cephe boyama işlemleri Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde kamu hizmetlerini yerine getirmekte olan 4 hükümlüye ücretsiz yaptırılıyor.

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez; “ Kamu Hizmeti cezası toplumsal katılım ile hükümlünün iyileştirilmesi ve topluma kazandırılmasını amaçlayan hükümlünün topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir seçenek yaptırımdır. Hükümlüler toplum içerisinde ücretsiz hizmetler üreterek cezalarının infazının sağlanması, ayrıca rehabilitasyon çalışmaları kapsamında iş hayatı ve çevreye uyumlarının gelişmesi, takım çalışma becerilerinin gelişmesi, meslek sahibi olmayan hükümlülerin meslek öğrenmelerinin sağlanması amacıyla yapılan bu çalışmanın, Avrupa ülkelerinde yüz yıla aşkın süredir uygulamada olduğu ülkemiz ise 2006 yılından bu yana denetimli serbestlik müdürlüklerinin kurulması ile yavaş ama sağlan bir şekilde ilerlediği görülmekte” dedi.

Bugün Niğde ilimizde kamu kurumlarında 125 hükümlümüz kamu hizmeti cezalarını yerine getirmektedir. Bunun sisteme sağladığı katma değerin toplum nazarında da dikkat çekmesi amacıyla bu çalışmayı paylaşmayı uygun gördük. Bugün bu Huzur evi ve Rehabilitasyon merkezlerinde hayatlarını devam ettiren yaşlılarımız daha iyi şartlarda, daha nezih ve temiz bir kurumda yaşamaya devam etmeleri bizi oldukça mutlu etmektedir. Bu çalışmalar burada son bulmayacak olup bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız karşılıklı iş birliği içerisinde devam edecektir. Burada çalışan hükümlülerimize devam edecekleri çalışmaları için kolaylıklar dilerim” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim