Belediye şehir içi yolları otoban kalitesinde asfaltlıyor.
 
Niğde Belediyesi alt yapı çalışmalarının ardından başlattığı yaya kaldırımı ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.
 
Belediye Niğde de bir ilki daha gerçekleştirerek şehir içindeki ana arterleri beton asfalt kaplama yapıyor. Çalışmaları gören vatandaşlar, Niğde tarihinde ilk defa şehir merkezinde bu şekilde bir asfaltlama çalışması olduğunu dile getirerek Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyorlar.
 
Çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Yeşilbuç yolunda üst yapı çalışmalarını başlattık. Üst yapı çalışmalarından önce alt yapı çalışmalarını tamamladık. Alt yapı çalışmaları kapsamında su hatlarının yenilenmesi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları, doğalgaz ve enerji nakil hatlarının yeraltına alınması Yeşilburç caddesi üzerinde tamamlandı. Tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından Niğde’mizde ilk kez beton asfalt yapımını gerçekleştiriyoruz. Niğde tarihinde şehrin yollarına ilk kez bu tür asfaltlama bizim dönemimizde gerçekleşiyor. Bu asfaltlama sırasıyla zemin sağlamlaştırıldıktan sonra plentmiks, binder ve aşınma payı dediğimiz beton asfalt şeklinde gerçekleştiriliyor. Yeşilburç yolundaki çalışmamız dört ayak camiine kadar kısa süre içerisinde tamamlanacak. Bu asfaltlama işi yaptığımız ihale sonucu özel bir firma tarafından gerçekleştiriliyor. Bu şirket Ankara Büyükşehir, Kayseri Büyükşehir belediyelerinin ve karayollarının bazı asfaltlama işini gerçekleştirmiş. Asfaltlama çalışmasının bugüne sarkma nedeni yaptığımız ihale mevzuatı gereği ihalenin askı süresi ve benzeri şartları nedeniyle bu zamana kadar sarkma oldu. Belediye çalışmaları kapsamında hemşerilerimize verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Ama kalıcı bir çalışmanın olabilmesi için, şehrimizin güzelleştirilmesi daha ileriye götürülebilmesi için, bu şehrin büyük bir kasaba görüntüsünden kurtulması için bu çalışmaların olması gerekiyor. Alt yapı noktasında çalışmaları tamamlanan bütün sokak ve caddelerimizin üst yapı çalışmalarını yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte Niğde’mizin üst yapısında ki eksiklikleri gidereceğiz ve görev süremiz sonunda pırıl pırıl bir şehir meydana getirmiş olacağız. Niğde de ilk defa gerçekleştirilen bu çalışmadan hemşerilerimizde memnun, çalışmadan dolayı bizlere teşekkür ediyorlar. Niğde’mizi çok daha ileri noktaya götürmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Hemşerilerimiz bize güvenmeye, inanmaya devam etsin. Biz hemşerilerimizin hizmetkârıyız ve olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Asfaltlama çalışmalarını yapan firmanın hangi caddelerde asfaltlama çalışması yapacağı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Şirket önümüzdeki günler içerisinde Adana Caddesi, Süleyman Fethi Caddesinin asfaltlamasını da yapacak. Çimento Fabrikası önündeki yolun asfaltlama çalışmalarını başlatıyoruz. Hakikaten 40 yıldır Niğde’nin makus tarihi olan o yolu firma Niğde’mize yakışır kalitede asfaltlayacak. Süleyman Fethi caddesinin asfaltlama işine bayramdan sonra başlanılacak. Ardından eski terminalin önünden Fertek kavşağına kadar olan yolun asfaltlanmasını sağlayacağız. Öte yandan Niğde Belediyesine ait 27 yaşında işlevini yitirmiş bir asfalt finişeri vardı. Biz Niğde Belediyesine 650 milyar bedelinde yeni bir asfalt finişeri kazandırdık. DMO’dan asfalt finişerini teslim aldıktan sonra Niğde Belediyesi ekipleri olarak da asfaltlama işlerine hızlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.
 
















Editör: TE Bilişim