Niğde'nin doğal, tarihi ve turistik güzelliklerini anlatan başkan Akdoğan, şehrin ekonomik ve sosyal yapısıyla ilgili de bilgiler verdi.
 
Program sunucusu Hicran Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile makamında röportaj yaptı. Hicran Şimşek'in sorularını yanıtlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, şehrin coğrafi ve ekonomik yapısıyla ilgili bilgiler verdikten sonra, Niğde'nin tarihi eserleri ve turistik değerlerini anlattı. Niğde'nin binlerce yıldır pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, Kapadokya bölgesinin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Akdoğan, "Niğde Belediyesi olarak ilimizin hem tarihi, hem doğal hem de turistik değerlerinin tanıtımına büyük önem veriyoruz. Ecdat yadigarı eserlerimizin restorasyonu, koruması ve gelecek nesillere aktarılması için Niğde Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz." dedi.

Program sunucusu Hicran Şimşek'in, "Bir girişimci hangi sebeplerden dolayı Niğde'ye yatırım yapmalıdır" şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Belediye Başkanı Akdoğan, "Niğde'miz ülke genelinde 6 bölgeye ayrılan teşvik sisteminde 5.bölgede bulunmaktadır. Bilindiği gibi 5. bölge teşvik sistemi yatırımcılar açısından çok önemli avantajları barındırmaktadır. Bu avantajlarının yanısıra, ulaşım konusunda da Niğde'miz stratejik bir konumda olup, Mersin Limanına 1.5 saatlik bir mesafededir." dedi. Niğde'nin tarım, tarımsal sanayi ve maden sanayi açısından önünün açık olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, son yıllarda önemli atılımlar yapılan güneş enerjisi konusunda da Niğde'nin Türkiye genelinde ilk sıralarda yer aldığını anlattı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2009 yılında göreve geldiğini de anımsatarak, son 7 yıl içinde Niğde'ye önceki 20 yıldan daha fazla hizmet getirdiklerini, Niğde'nin modern ve marka bir şehir olması için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim