Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 2019 yılının sonlarına doğru Niğde’ye yeni, modern ve ileri teknolojiye sahip arıtma tesisinin kazandırılacağını müjdeledi. 
Belediye Başkanı Akdoğan basın mensuplarıyla bir araya gelerek projeler hakkında değerlendirme yaptı ve arıtma tesisi ile ilgili merak edilenleri cevapladı. Akdoğan yeni arıtma tesisinin faaliyete girene kadar mevcut tesisin atıksuları arıtır hale gelmesi için iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Haziran Ayının İlk Haftasında İhale Sürecini Başlatacağız

Niğde halkını arıtma tesisiyle ilgili bilgilendirmek için basın toplantısı düzenlediğini dile getiren Başkan Akdoğan ‘’Niğde kamuoyuna arıtma tesisiyle ilgili son gelişmeleri paylaşmak üzere basını davet ettim. Halk arasında farklı sipekülasyonlar var. Projenin bitirileceği tarih ve ihale sürecinin başlatılacağı tarih belli oldu. Haziran ayının ilk haftasında ihale sürecini başlatacağız. Haziran sonu gibi ihalesini gerçekleştiririz. Tabi şartname gereği bunun bitim süresi 365 gün mü olur 1 buçuk yıl mı olur ya da 500 gün mü olur tam gün veremem ama bu da zaten şartnamede dile getirilecek’’ dedi.

2019’un SONLARINA DOĞRU YENİ ARITMA TESİSİ’NE KAVUŞMUŞ OLACAĞIZ
Şuan için gelinen noktada Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun hazırlanması ve yer tesliminden sonraki süreçte iş tamamen Niğde Belediyesi’nin olacağını ve proje ihalesini Niğde Belediyesi’nin yapacağının altını çizen Akdoğan, ‘’ Yaklaşık iki ay sonra ihale sürecini başlatacağız ve teknik olarak da işin bitim süresi ne kadar hesaplanırsa o kadar süre koyacağız. Bu bakımdan sanırım 2019’un sonlarına kadar yeni arıtma tesisine kavuşmuş olacağız. Bununla ilgili her türlü gayreti hem sayın valimiz hem sayın milletvekillerimiz hem belediye başkanlığı olarak biz yürütüyor ve sürdürüyoruz’’ dedi.

Mevcut Arıtma Tesisimizde İyileştirme Çalışmaları Devam Ediyor
Arıtma Tesisi ile ilgili iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Akdoğan’’ Mevcut arıtma tesisinde şuanda iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Kısmet olursa Pazartesi günü iyileştirilmiş şekliyle mevcut arıtma tesisimiz arıtmaya yeni şekliyle başlayacak. Oradaki revizyon çalışmamız 20 gün önce başlamıştı ve 20 gündür devam ediyor. Pazartesi de bunu tamamlamış olacağız ve yine belediyenin arıtma tesisi tam kapasite atıksu arıtmasını gerçekleştirmiş olacak’’ ifadelerini kullandı.

İleri Teknoloji Bir Arıtma Tesisi Olacak
Yeni arıtma tesisinin bulunacağı yer hakkında da bilgi veren Başkan Akdoğan ‘’ yeni Arıtma Tesisi Açık Ceza Evi’yle Akkaya Barajı’nın arasında olan bir yer. Baraja daha yakın olacak. Tabi projemiz ileri teknoloji arıtma tesisi olacak. Günümüz çağının getirdiği teknolojinin her türlü emaresinin üzerinde olduğu bir sistem olacak inşallah’’ şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim